In de top-10 van ceo's die wereldwijd het meeste rendement realiseerden voor de aandeelhouders, prijken zes it-bedrijfsleiders.

De nummer 1 is geen verrassing: Steve Jobs, ceo van Apple. Volgens Harvard Business Review dat de lijst samenstelde, wist geen enkele andere ceo ter wereld meer waarde te creëren voor de aandeelhouders dan Jobs (150 miljard dollar). Bill Gates komt in de lijst dan weer niet voor, maar dat komt omdat enkel ceo's opgenomen werden die tussen begin 1995 en eind 2007 van start gingen: meteen ook de reden waarom oudgediende Larry Ellison niet in de lijst staat.

Bij het samenstellen van de lijst werd voornamelijk rekening gehouden met financiële criteria. Zo werd het rendement vergeleken met dat van de volledige markt waarin het actief is. Ook de evolutie van de totale marktwaarde van het bedrijf was een belangrijk argument. Op nummer twee in de top-10 staat Yun Jong-Yong van Samsung Electronics die 127 miljard waarde creëerde.

John Chambers van Cisco staat op een mooie vierde plaats. Jeff Bezos van Amazon.com is goed voor de zevende plaats. Margaret (Meg) Whitman van veilingsite eBay ) eindigt op de achtste plaats, maar had allicht hoger kunnen eindigen. Vorig jaar gaf ze immers na tien jaar de ceo-scepter door. Eric Schmidt van Google is met een negende plaats de laatste naam uit het it-wereldje dat het tot in de top-10 schopt.

In de top-10 van ceo's die wereldwijd het meeste rendement realiseerden voor de aandeelhouders, prijken zes it-bedrijfsleiders. De nummer 1 is geen verrassing: Steve Jobs, ceo van Apple. Volgens Harvard Business Review dat de lijst samenstelde, wist geen enkele andere ceo ter wereld meer waarde te creëren voor de aandeelhouders dan Jobs (150 miljard dollar). Bill Gates komt in de lijst dan weer niet voor, maar dat komt omdat enkel ceo's opgenomen werden die tussen begin 1995 en eind 2007 van start gingen: meteen ook de reden waarom oudgediende Larry Ellison niet in de lijst staat. Bij het samenstellen van de lijst werd voornamelijk rekening gehouden met financiële criteria. Zo werd het rendement vergeleken met dat van de volledige markt waarin het actief is. Ook de evolutie van de totale marktwaarde van het bedrijf was een belangrijk argument. Op nummer twee in de top-10 staat Yun Jong-Yong van Samsung Electronics die 127 miljard waarde creëerde. John Chambers van Cisco staat op een mooie vierde plaats. Jeff Bezos van Amazon.com is goed voor de zevende plaats. Margaret (Meg) Whitman van veilingsite eBay ) eindigt op de achtste plaats, maar had allicht hoger kunnen eindigen. Vorig jaar gaf ze immers na tien jaar de ceo-scepter door. Eric Schmidt van Google is met een negende plaats de laatste naam uit het it-wereldje dat het tot in de top-10 schopt.