Onderzoekers van de Universiteit Gent en het Instituut voor Breedband Technlogie IBBT hebben uitgerekend hoeveel antennes er in Vlaanderen nodig zijn om tv naar het mobieltje te brengen.

Afhankelijk van hypotheses over gewenste ontvangstkwaliteit en type antennes gaat het om 560 tot 650 antennes. Daarmee zou je in Vlaanderen goede indoor ontvangst hebben.

Ramen met een metaalcoating zorgen voor een zowat vier keer slechtere ontvangst. Mobiele tv in treinen, die bijna altijd ramen met metaalcoating hebben, wordt problematisch zonder speciale voorzieningen. De metingen werden uitgevoerd samen met de VRT (wiens zenderpark kan hergebruikt worden voor mobiele ontvangst) en Option.

Onderzoekers van de Universiteit Gent en het Instituut voor Breedband Technlogie IBBT hebben uitgerekend hoeveel antennes er in Vlaanderen nodig zijn om tv naar het mobieltje te brengen. Afhankelijk van hypotheses over gewenste ontvangstkwaliteit en type antennes gaat het om 560 tot 650 antennes. Daarmee zou je in Vlaanderen goede indoor ontvangst hebben. Ramen met een metaalcoating zorgen voor een zowat vier keer slechtere ontvangst. Mobiele tv in treinen, die bijna altijd ramen met metaalcoating hebben, wordt problematisch zonder speciale voorzieningen. De metingen werden uitgevoerd samen met de VRT (wiens zenderpark kan hergebruikt worden voor mobiele ontvangst) en Option.