Technologiesite The Verge heeft vernomen dat Nokia werkt aan een Android-smartphone, bestemd voor de onderkant van de markt. Die draagt de codenaam Normandy, en gebruikt een eigen variant van Google's besturingssysteem - Amazon ontwierp voor zijn Kindle Fire-lijn eveneens een gepersonaliseerde versie van Android.

Afgaande op de foto van Normandy die @evleaks naar eigen zeggen te pakken kreeg, wordt het een smartphone in Lumia-stijl, maar dan zonder capacitieve knopjes om te navigeren.

Asha
Het zou hier gaan om een equivalent van de Asha-lijn, een reeks low-end smartphones en featurephones die gebruikmaken van Nokia's eigen besturingssysteem. Nokia vond te weinig app-ontwikkelaars bereid applicaties te ontwikkelen voor het Asha-platform, en zou in zee gaan met Android om de goedkope Normandy wél te kunnen uitrusten met top-apps, zoals Skype. Daarnaast krijgen eigen diensten als Nokia Here naar verluidt een prominent plekje op het toestel.

Microsoft
De vraag is of Microsoft happig is op een smartphone van Nokia die draait op een concurrerend besturingssysteem. Anderzijds is de deal tussen Nokia en Microsoft - waarbij Microsoft de mobiele afdeling van Nokia in handen krijgt - nog niet helemaal rond, en geeft Nokia daarom "vol gas" om de Android-smartphone al in 2014 op de markt te krijgen.

Technologiesite The Verge heeft vernomen dat Nokia werkt aan een Android-smartphone, bestemd voor de onderkant van de markt. Die draagt de codenaam Normandy, en gebruikt een eigen variant van Google's besturingssysteem - Amazon ontwierp voor zijn Kindle Fire-lijn eveneens een gepersonaliseerde versie van Android. Afgaande op de foto van Normandy die @evleaks naar eigen zeggen te pakken kreeg, wordt het een smartphone in Lumia-stijl, maar dan zonder capacitieve knopjes om te navigeren. Asha Het zou hier gaan om een equivalent van de Asha-lijn, een reeks low-end smartphones en featurephones die gebruikmaken van Nokia's eigen besturingssysteem. Nokia vond te weinig app-ontwikkelaars bereid applicaties te ontwikkelen voor het Asha-platform, en zou in zee gaan met Android om de goedkope Normandy wél te kunnen uitrusten met top-apps, zoals Skype. Daarnaast krijgen eigen diensten als Nokia Here naar verluidt een prominent plekje op het toestel. Microsoft De vraag is of Microsoft happig is op een smartphone van Nokia die draait op een concurrerend besturingssysteem. Anderzijds is de deal tussen Nokia en Microsoft - waarbij Microsoft de mobiele afdeling van Nokia in handen krijgt - nog niet helemaal rond, en geeft Nokia daarom "vol gas" om de Android-smartphone al in 2014 op de markt te krijgen.