Het Belgische Zetes heeft weer een overname beet. Het Franse Interscan Systemes wordt opgeslokt, waardoor Zetes zich gevoelig versterkt bij onze zuiderburen.

Zetes betaalt 4,1 miljoen euro voor 100 procent van de aandelen van Interscan, een bedrijf dat ook gespecialiseerd is automatische identificatieoplossingen. In 2008 en 2009 betaalt Zetes ook een (niet nader genoemd) bijkomend bedrag, afhankelijk van de prestaties. Zetes noemt het bedrijf erg complementair, zowel technologisch als geografisch. Zetes heeft immers enkel een kantoor in Parijs, daar waar Interscan ook regionale vestigingen heeft in Straatsburg, Lens, Nantes en Lyon.

Interscan draaide in 2006 een omzet van 14 miljoen euro. In het persbericht schrijft Zetes dat het hoopt dat het "de winstgevendheid van Interscan in twee jaar tijd kan optrekken tot de Zetes-normen". Pr-baas Jan Vermeesch van Zetes duidt: "Het is niet zo dat Interscan verlieslatend was, integendeel. Maar de EBIDA van de firma ligt wel onder die van Zetes. Door de integratie binnen Zetes kunnen we die EBIDA normaal gezien op twee jaar optrekken." Zetes zal na de integratie met 80 mensen aanwezig zijn in Frankrijk.

Het Belgische Zetes heeft weer een overname beet. Het Franse Interscan Systemes wordt opgeslokt, waardoor Zetes zich gevoelig versterkt bij onze zuiderburen. Zetes betaalt 4,1 miljoen euro voor 100 procent van de aandelen van Interscan, een bedrijf dat ook gespecialiseerd is automatische identificatieoplossingen. In 2008 en 2009 betaalt Zetes ook een (niet nader genoemd) bijkomend bedrag, afhankelijk van de prestaties. Zetes noemt het bedrijf erg complementair, zowel technologisch als geografisch. Zetes heeft immers enkel een kantoor in Parijs, daar waar Interscan ook regionale vestigingen heeft in Straatsburg, Lens, Nantes en Lyon. Interscan draaide in 2006 een omzet van 14 miljoen euro. In het persbericht schrijft Zetes dat het hoopt dat het "de winstgevendheid van Interscan in twee jaar tijd kan optrekken tot de Zetes-normen". Pr-baas Jan Vermeesch van Zetes duidt: "Het is niet zo dat Interscan verlieslatend was, integendeel. Maar de EBIDA van de firma ligt wel onder die van Zetes. Door de integratie binnen Zetes kunnen we die EBIDA normaal gezien op twee jaar optrekken." Zetes zal na de integratie met 80 mensen aanwezig zijn in Frankrijk.