De Belgische identificatiespecialist Zetes betaalt 1 miljoen euro voor de assets, patenten en intellectuele eigendommen van de Israëlische specialist in traceeroplossingen.

ImageID heeft als belangrijkste product 'Visidot' in huis. Dat is gebaseerd op visie-technologie waarmee binnen de paar seconden honderden barcodes ingelezen kunnen worden, met 100 procent nauwkeurigheid. Het systeem komt van pas in bedrijfsomgevingen waar RFID-chips geen bevredigende resultaten opleverden

Binnen de overeenkomst zullen ook 12 van de 16 werknemers mee overstappen naar Zetes. Zij zullen geïntegreerd worden als 'competence centre' rond de oplossingen van ImageID.

Het Israëlische bedrijf had al een reeks grote Europese klanten in het portfolio, zoals Emsland Frischgeflügel in Duitsland, Seachill en Kautex Unipart in het Verenigd Koninkrijk, Mix Buffet en Groupe Jacquet in Frankrijk en Campofrío in Spanje. Image ID draaide een omzet van 1,5 miljoen euro, maar was tot dusver niet rendabel. "Het kon zijn klanten onvoldoende financiële waarborgen bieden", aldus Zetes-ceo Alain Wirtz aan het persagentschap Belga.

De Belgische identificatiespecialist Zetes betaalt 1 miljoen euro voor de assets, patenten en intellectuele eigendommen van de Israëlische specialist in traceeroplossingen. ImageID heeft als belangrijkste product 'Visidot' in huis. Dat is gebaseerd op visie-technologie waarmee binnen de paar seconden honderden barcodes ingelezen kunnen worden, met 100 procent nauwkeurigheid. Het systeem komt van pas in bedrijfsomgevingen waar RFID-chips geen bevredigende resultaten opleverden Binnen de overeenkomst zullen ook 12 van de 16 werknemers mee overstappen naar Zetes. Zij zullen geïntegreerd worden als 'competence centre' rond de oplossingen van ImageID. Het Israëlische bedrijf had al een reeks grote Europese klanten in het portfolio, zoals Emsland Frischgeflügel in Duitsland, Seachill en Kautex Unipart in het Verenigd Koninkrijk, Mix Buffet en Groupe Jacquet in Frankrijk en Campofrío in Spanje. Image ID draaide een omzet van 1,5 miljoen euro, maar was tot dusver niet rendabel. "Het kon zijn klanten onvoldoende financiële waarborgen bieden", aldus Zetes-ceo Alain Wirtz aan het persagentschap Belga.