Het Brusselse Zetes betaalt 5,2 miljoen euro voor zijn Zuid-Afrikaanse sectorgenoot.

Identificatiespecialist Zetes is al enkele jaren actief op het Afrikaanse continent, met name vooral in identificatie van mensen (onder meer bij de registratie voor verkiezingen, biometrische paspoorten, ...). Het bedrijf zegt in Afrika ook een groot ontwikkelingspotentieel te zien voor goederenidentificatie. Daarom kocht het in Zuid-Afrika ProScan, dat sterk staat op vlak van supply chain, automatische gegevensinvoer en mobiele oplossingen. "En naast de groei in goederenidentificatie in Afrika, kan de overname ook dienen om op vlak van 'People ID' het zuidelijke deel van Afrika te prospecteren", klinkt het nog bij Zetes.

ProScan draait vandaag een omzet van 15 miljoen euro met 170 mensen. Het bedrijf heeft 4 vestigingen in Zuid-Afrika, met name in Johannesburg, Kaapstad, Durban en Port Elisabeth.

Het Brusselse Zetes betaalt 5,2 miljoen euro voor zijn Zuid-Afrikaanse sectorgenoot. Identificatiespecialist Zetes is al enkele jaren actief op het Afrikaanse continent, met name vooral in identificatie van mensen (onder meer bij de registratie voor verkiezingen, biometrische paspoorten, ...). Het bedrijf zegt in Afrika ook een groot ontwikkelingspotentieel te zien voor goederenidentificatie. Daarom kocht het in Zuid-Afrika ProScan, dat sterk staat op vlak van supply chain, automatische gegevensinvoer en mobiele oplossingen. "En naast de groei in goederenidentificatie in Afrika, kan de overname ook dienen om op vlak van 'People ID' het zuidelijke deel van Afrika te prospecteren", klinkt het nog bij Zetes. ProScan draait vandaag een omzet van 15 miljoen euro met 170 mensen. Het bedrijf heeft 4 vestigingen in Zuid-Afrika, met name in Johannesburg, Kaapstad, Durban en Port Elisabeth.