De Verenigde Naties doen weer een beroep op Zetes in Congo. De Belgische identificatiespecialist moet er 6000 registratiekits updaten.

Met de geüpdatete registratiekits kan de Onafhankelijke Verkiezingscommissie van de Democratische Republiek Congo (DRC) de kieslijsten bijwerken. In 2005 deed de DRC al een beroep op Zetes voor een census van haar bevolking ter gelegenheid van de nationale verkiezingen. De nieuwe overeenkomst gebeurt in het kader van de stedelijke, gemeentelijke en lokale verkiezingen die binnenkort worden georganiseerd.

Naast de updates ontwikkelt Zetes een nieuwe versie van de software die de functionaliteit verbetert en die zal worden geïnstalleerd op alle stations. Daarenboven staat de firma in voor het trainingsprogramma en de technische bijstand tijdens de census op het terrein.

Het project heeft een waarde van 2 miljoen euro en loopt over een periode van enkele maanden, beginnend in het eerste semester van 2009. Zetes meldt dat dit contract en de contracten met andere Afrikaanse landen eigenlijk vroeger waren verwacht. Daardoor zal dat de omzet voor 2008 gelijkaardig zal zijn aan die van 2007. De rendabiliteit zal de verwachte doelstelling van 8 procent halen.

De Verenigde Naties doen weer een beroep op Zetes in Congo. De Belgische identificatiespecialist moet er 6000 registratiekits updaten. Met de geüpdatete registratiekits kan de Onafhankelijke Verkiezingscommissie van de Democratische Republiek Congo (DRC) de kieslijsten bijwerken. In 2005 deed de DRC al een beroep op Zetes voor een census van haar bevolking ter gelegenheid van de nationale verkiezingen. De nieuwe overeenkomst gebeurt in het kader van de stedelijke, gemeentelijke en lokale verkiezingen die binnenkort worden georganiseerd. Naast de updates ontwikkelt Zetes een nieuwe versie van de software die de functionaliteit verbetert en die zal worden geïnstalleerd op alle stations. Daarenboven staat de firma in voor het trainingsprogramma en de technische bijstand tijdens de census op het terrein. Het project heeft een waarde van 2 miljoen euro en loopt over een periode van enkele maanden, beginnend in het eerste semester van 2009. Zetes meldt dat dit contract en de contracten met andere Afrikaanse landen eigenlijk vroeger waren verwacht. Daardoor zal dat de omzet voor 2008 gelijkaardig zal zijn aan die van 2007. De rendabiliteit zal de verwachte doelstelling van 8 procent halen.