Mark Hurd, ceo van Oracle, voorspelt dat tegen 2025 tachtig procent van de bedrijfstoepassingen in een publiek cloud datacenter zal draaien. "De enige datacenters die dan nog door bedrijven zelf worden beheerd, zullen die zijn met legacy software waarvoor geen commercieel alternatief is," zegt hij op zijn keynote op Oracle OpenWorld. Hij zegt erbij dat waar 80 procent van de it-budgetten nu naar maintenance gaan, dat percentage tegen 2025 naar cloud zal gaan.

Oracle noemt zichzelf graag 's werelds snelst groeiende cloudbedrijf, dus de voorspellingen komen niet echt uit de lucht vallen. Ze vallen wel op, omdat enterprise it al enkele jaren stevig stagneert. Wereldwijde groei in bedrijfs-it lag vorig jaar op nul procent maar in die markt wisten cloudbedrijven toch vooruit te gaan. In de kwartaalcijfers die Oracle vorige week vrijgaf, groeien de SaaS (Software as a Service) en PaaS (Platform as a Service) diensten met 82 procent. Totale inkomsten uit cloud lagen voor het bedrijf het voorbije kwartaal op 969 miljoen, 59 procent meer dan het kwartaal voordien.

Mark Hurd, ceo van Oracle, voorspelt dat tegen 2025 tachtig procent van de bedrijfstoepassingen in een publiek cloud datacenter zal draaien. "De enige datacenters die dan nog door bedrijven zelf worden beheerd, zullen die zijn met legacy software waarvoor geen commercieel alternatief is," zegt hij op zijn keynote op Oracle OpenWorld. Hij zegt erbij dat waar 80 procent van de it-budgetten nu naar maintenance gaan, dat percentage tegen 2025 naar cloud zal gaan.Oracle noemt zichzelf graag 's werelds snelst groeiende cloudbedrijf, dus de voorspellingen komen niet echt uit de lucht vallen. Ze vallen wel op, omdat enterprise it al enkele jaren stevig stagneert. Wereldwijde groei in bedrijfs-it lag vorig jaar op nul procent maar in die markt wisten cloudbedrijven toch vooruit te gaan. In de kwartaalcijfers die Oracle vorige week vrijgaf, groeien de SaaS (Software as a Service) en PaaS (Platform as a Service) diensten met 82 procent. Totale inkomsten uit cloud lagen voor het bedrijf het voorbije kwartaal op 969 miljoen, 59 procent meer dan het kwartaal voordien.