Ontwikkelaar Hamza Sood merkte in de tweede bètaversie van iOS 8.1, zopas vrijgegeven voor ontwikkelaars, screenshots op uit Apple Pay. Die tonen hoe de setupschermen van de betaaldienst eruit zullen zien op de iPhone en de iPad en binnenin de al bestaande Passbook-app.

Op de foto's is te zien hoe je een betaalkaart of creditcard aan Apple Pay kunt koppelen: door de gegevens van je kaart zelf in te voeren of door een foto van je kaart te maken, waarop de gegevens automatisch ingevoerd worden.

Op de iPad ziet het setupscherm er hetzelfde uit als op de iPhone, al wordt de mogelijkheid om Apple Pay te gebruiken in retailstores hier niet vermeld, aangezien de huidige iPads nog niet beschikken over NFC-technologie.

Voorts vereist Apple Pay de Touch ID-vingerafdrukscanner, die ook nog niet ingebouwd zit in de iPads van nu. Dit lijkt er wel op te wijzen dat toekomstige modellen hier wel mee uitgerust zullen worden. Volgens de geruchten komt Apple op 16 oktober met nieuwe iPads op de proppen.

.
© .
Ontwikkelaar Hamza Sood merkte in de tweede bètaversie van iOS 8.1, zopas vrijgegeven voor ontwikkelaars, screenshots op uit Apple Pay. Die tonen hoe de setupschermen van de betaaldienst eruit zullen zien op de iPhone en de iPad en binnenin de al bestaande Passbook-app. Op de foto's is te zien hoe je een betaalkaart of creditcard aan Apple Pay kunt koppelen: door de gegevens van je kaart zelf in te voeren of door een foto van je kaart te maken, waarop de gegevens automatisch ingevoerd worden. Op de iPad ziet het setupscherm er hetzelfde uit als op de iPhone, al wordt de mogelijkheid om Apple Pay te gebruiken in retailstores hier niet vermeld, aangezien de huidige iPads nog niet beschikken over NFC-technologie. Voorts vereist Apple Pay de Touch ID-vingerafdrukscanner, die ook nog niet ingebouwd zit in de iPads van nu. Dit lijkt er wel op te wijzen dat toekomstige modellen hier wel mee uitgerust zullen worden. Volgens de geruchten komt Apple op 16 oktober met nieuwe iPads op de proppen.