Het wordt mogelijk om updates van bepaalde vrienden en pagina's prominenter te zien te krijgen met de nieuwe functie 'see first', zo maakte Facebooks productdirecteur Adam Mosseri bekend. De updates van die vrienden en pagina's worden dan bovenaan getoond.

Er zijn ook tools om mensen of pagina's te ontvolgen ('unfollow'), opnieuw te volgen ('refollow'), minder prominent weer te geven ('see less') of voor een tijdje niet weer te geven ('on pause').

Een andere nieuwe functie zal gepersonaliseerde voorstellen doen van welke artiesten, media of bedrijven een gebruiker kan volgen.

De wijzigingen in de algoritmes zijn, aldus Facebook, afgestemd op wat zijn 1,4 miljard gebruikers willen, niet op wat de eigen business incentives willen.

(Belga/MI)

Het wordt mogelijk om updates van bepaalde vrienden en pagina's prominenter te zien te krijgen met de nieuwe functie 'see first', zo maakte Facebooks productdirecteur Adam Mosseri bekend. De updates van die vrienden en pagina's worden dan bovenaan getoond. Er zijn ook tools om mensen of pagina's te ontvolgen ('unfollow'), opnieuw te volgen ('refollow'), minder prominent weer te geven ('see less') of voor een tijdje niet weer te geven ('on pause'). Een andere nieuwe functie zal gepersonaliseerde voorstellen doen van welke artiesten, media of bedrijven een gebruiker kan volgen. De wijzigingen in de algoritmes zijn, aldus Facebook, afgestemd op wat zijn 1,4 miljard gebruikers willen, niet op wat de eigen business incentives willen.(Belga/MI)