Tot nu toe kregen vooral sterren, sporters, politici, organisaties en merken zo'n vinkje van Twitter. Er zijn 187.000 geverifiëerde accounts

Bij een aanvraag moet worden aangegeven waarom een vinkje nuttig zou zijn. Twitter onderzoekt dan de aanvraag en de account wordt geverifieerd als dat volgens het bedrijf ''in het publieke belang'' is. Ook moet je profiel onder meer een achtergrondbeeld en je geboortedatum opgeven (tenzij het een bedrijfsaccount is).

Een blauw vinkje naast een naam geeft aan dat Twitter de echtheid van de account heeft gecontroleerd., PVL
Een blauw vinkje naast een naam geeft aan dat Twitter de echtheid van de account heeft gecontroleerd. © PVL

''We willen het nog makkelijker maken voor mensen om trendsetters en makers te vinden en dus is het een logische stap om mensen een aanvraag voor verificatie in te laten dienen'', liet Twitter-topvrouw Tina Bhatnagar in een verklaring weten. ''We hopen dat meer mensen nu geweldige accounts met een hoge kwaliteit vinden om te volgen.'' (ANP/PVL)

Tot nu toe kregen vooral sterren, sporters, politici, organisaties en merken zo'n vinkje van Twitter. Er zijn 187.000 geverifiëerde accountsBij een aanvraag moet worden aangegeven waarom een vinkje nuttig zou zijn. Twitter onderzoekt dan de aanvraag en de account wordt geverifieerd als dat volgens het bedrijf ''in het publieke belang'' is. Ook moet je profiel onder meer een achtergrondbeeld en je geboortedatum opgeven (tenzij het een bedrijfsaccount is).''We willen het nog makkelijker maken voor mensen om trendsetters en makers te vinden en dus is het een logische stap om mensen een aanvraag voor verificatie in te laten dienen'', liet Twitter-topvrouw Tina Bhatnagar in een verklaring weten. ''We hopen dat meer mensen nu geweldige accounts met een hoge kwaliteit vinden om te volgen.'' (ANP/PVL)