Door Start10 te installeren kan je het startmenu van Windows 10 opnieuw vervangen door dat van Windows 7. We moeten er wel meteen bijvertellen dat de app niet gratis is. Er is een proefperiode van dertig dagen. Nadien betaal je 4,99 dollar.

Start10 werd ontwikkeld door Stardock, voor doorwinterde Windows-gebruikers mogelijk een oude bekende. Het bedrijf werd onder meer populair met een Windows-versie van de toepassingenbalk Dock op OS X .

Het menu in Windows 10 combineert de klassieke look met live tegels., Microsoft
Het menu in Windows 10 combineert de klassieke look met live tegels. © Microsoft

Microsoft besloot bij Windows 8 het startmenu achterwege te laten, tot ongenoegen van veel gebruikers. Onder Windows 10 is het menu terug en is het een moderne kruising van de klassieke interface met de metro-achtige stijl van Windows 8. Maar wie echt nostalgisch is en niet naar Windows 7 wil terugkeren kan tegen een kleine vergoeding alsnog de klassieke look krijgen.

Door Start10 te installeren kan je het startmenu van Windows 10 opnieuw vervangen door dat van Windows 7. We moeten er wel meteen bijvertellen dat de app niet gratis is. Er is een proefperiode van dertig dagen. Nadien betaal je 4,99 dollar.Start10 werd ontwikkeld door Stardock, voor doorwinterde Windows-gebruikers mogelijk een oude bekende. Het bedrijf werd onder meer populair met een Windows-versie van de toepassingenbalk Dock op OS X .Microsoft besloot bij Windows 8 het startmenu achterwege te laten, tot ongenoegen van veel gebruikers. Onder Windows 10 is het menu terug en is het een moderne kruising van de klassieke interface met de metro-achtige stijl van Windows 8. Maar wie echt nostalgisch is en niet naar Windows 7 wil terugkeren kan tegen een kleine vergoeding alsnog de klassieke look krijgen.