De Apple Watch: een iPhone met een klittenbandje

'Het eerste echte prototype van de Apple Watch was gewoon een iPhone met een velcrobandje', geven betrokkenen toe aan Wired. 'Het zag eruit als 10.000 Kickstarter-projectjes: een vreemde iPhone-case waar een gek accessoire uit stak.' Dat gek accessoire was een dongle die het digitale 'kroontje' van de smartwatch moest voorstellen.

De Surface-tablet van Microsoft: karton en duct tape

Het eerste Surface-prototype was opgetrokken uit karton en duct tape, zo gaf Ralf Groene, de voornaamste ontwerper van Microsofts tablet, toe in een interview. 'Toen we voor het eerst op het idee van de Surface kwamen, maakten we die van een kartonnen cardboard en wat duct tape. Prototypes zijn zo krachtig, en hoe crappier ze eruit zien, hoe beter', zei hij.

Google Glass: een met kabeltjes aan een bril bevestigde telefoon

Een smartphone die met duidelijk zichtbare kabeltjes aan een bril bevestigd was en waar de chips en grote camera's uit puilden: dat was Google Glass in zijn early stage, zo toonde hardware-ontwikkelaar Jean Wang van Googles Glass-team ooit in een slide.

'Het eerste echte prototype van de Apple Watch was gewoon een iPhone met een velcrobandje', geven betrokkenen toe aan Wired. 'Het zag eruit als 10.000 Kickstarter-projectjes: een vreemde iPhone-case waar een gek accessoire uit stak.' Dat gek accessoire was een dongle die het digitale 'kroontje' van de smartwatch moest voorstellen. Het eerste Surface-prototype was opgetrokken uit karton en duct tape, zo gaf Ralf Groene, de voornaamste ontwerper van Microsofts tablet, toe in een interview. 'Toen we voor het eerst op het idee van de Surface kwamen, maakten we die van een kartonnen cardboard en wat duct tape. Prototypes zijn zo krachtig, en hoe crappier ze eruit zien, hoe beter', zei hij.Een smartphone die met duidelijk zichtbare kabeltjes aan een bril bevestigd was en waar de chips en grote camera's uit puilden: dat was Google Glass in zijn early stage, zo toonde hardware-ontwikkelaar Jean Wang van Googles Glass-team ooit in een slide.