De kans is groot dat u HZO niet kent en dat was voor ons niet anders tot we hen tegen het lijf liepen op de IFA beurs in Berlijn. Het bedrijf bestaat sinds 2011 en telt vandaag 101 werknemers. Hun business? Producten waterdicht maken. Onder hun klanten zitten vandaag onder meer Dell, Motorola en Nike.

Het waterdicht maken gebeurt in een luchtdichte kamer waar via een chemisch proces bepaalde moleculen een dunne laag vormen die de onderdelen beschermen tegen bepaalde vloeistoffen. "het is een soort gas dat nadien een beschermende laag vormt", legt een vertegenwoordiger van het bedrijf uit aan Data News. Die blijft vervolgens overeind tot temperaturen van -50 tot 120 graden Celsius en waterdicht tot IP67. Dat betekent bescherming tegen stof en waterdicht tot op 1 meter gedurende een half uur.

., HZO
. © HZO

HZO is nog maar enkele jaren actief maar heeft onder meer de Dell Latitute 12 tablet, de VerveOne van Motorola, e-readers van Kobo en de FuelBand van Nike beschermd tegen water. "Hoe we het precies doen hangt af van de klant en het product. Doorgaans zitten we samen met hen om te kijken welke onderdelen moeten beschermd worden en hoe we dat in het productieproces van het toestel integreren", klinkt het.

De kans is groot dat u HZO niet kent en dat was voor ons niet anders tot we hen tegen het lijf liepen op de IFA beurs in Berlijn. Het bedrijf bestaat sinds 2011 en telt vandaag 101 werknemers. Hun business? Producten waterdicht maken. Onder hun klanten zitten vandaag onder meer Dell, Motorola en Nike.Het waterdicht maken gebeurt in een luchtdichte kamer waar via een chemisch proces bepaalde moleculen een dunne laag vormen die de onderdelen beschermen tegen bepaalde vloeistoffen. "het is een soort gas dat nadien een beschermende laag vormt", legt een vertegenwoordiger van het bedrijf uit aan Data News. Die blijft vervolgens overeind tot temperaturen van -50 tot 120 graden Celsius en waterdicht tot IP67. Dat betekent bescherming tegen stof en waterdicht tot op 1 meter gedurende een half uur.HZO is nog maar enkele jaren actief maar heeft onder meer de Dell Latitute 12 tablet, de VerveOne van Motorola, e-readers van Kobo en de FuelBand van Nike beschermd tegen water. "Hoe we het precies doen hangt af van de klant en het product. Doorgaans zitten we samen met hen om te kijken welke onderdelen moeten beschermd worden en hoe we dat in het productieproces van het toestel integreren", klinkt het.