In eerste instantie was de app, beschikbaar voor Android en iOS, slechts in een beperkt aantal talen leverbaar. Dat aantal is nu uitgebreid tot 27 stuks - en er wordt aan nog meer talen gewerkt. Onder meer het Nederlands is vanaf heden beschikbaar, weliswaar enkel in combinatie met het Engels.

Ook nieuw is dat de gebruiker voortaan zijn camera op teksten kan richten, die vervolgens quasi in real-time worden vertaald. In bovenstaand filmpje is te zien hoe Google Translate de op pancartes geschreven lyrics van La Bamba in een mum van tijd vertaalt.

Voorts kan het vernieuwde Google Translate met gesproken tekst uit de voeten: spraakberichten in een andere taal kunnen worden omgezet naar de eigen taal.

Meer uitleg over de mogelijkheden van Google Translate is te vinden op de weblog van de zoekgigant.

(Automatiseringgids / MI)

In eerste instantie was de app, beschikbaar voor Android en iOS, slechts in een beperkt aantal talen leverbaar. Dat aantal is nu uitgebreid tot 27 stuks - en er wordt aan nog meer talen gewerkt. Onder meer het Nederlands is vanaf heden beschikbaar, weliswaar enkel in combinatie met het Engels. Ook nieuw is dat de gebruiker voortaan zijn camera op teksten kan richten, die vervolgens quasi in real-time worden vertaald. In bovenstaand filmpje is te zien hoe Google Translate de op pancartes geschreven lyrics van La Bamba in een mum van tijd vertaalt. Voorts kan het vernieuwde Google Translate met gesproken tekst uit de voeten: spraakberichten in een andere taal kunnen worden omgezet naar de eigen taal. Meer uitleg over de mogelijkheden van Google Translate is te vinden op de weblog van de zoekgigant. (Automatiseringgids / MI)