Een Amerikaanse gebruiker (die de nickname kimberly1018 gebruikt) had een iPhone 6 van 64 GB besteld bij de verlenging van haar mobiel abonnement bij Verizon, maar kreeg in plaats daarvan een prototype van de iPhone 6 in haar bus. Het toestel draait 'diagnostische' software, die enkel bedoeld is voor intern gebruik bij Apple.

De gebruiker besloot de iPhone op eBay te verkopen. De biedingen swingen de pan uit: op het moment van schrijven staat de teller op meer dan 61.000 dollar.

Al is het nog maar de vraag wat je met het - helemaal niet zo fraai ogende - testtoestel kunt aanvangen. Er wordt dan wel een lader, een stroomadapter en een set met oordopjes meegeleverd, maar 'ik kan niet garanderen dat je er mee kunt bellen of dat de camera zal werken', waarschuwt de verkoopster op eBay.

Het valt ook af te wachten hoe lang deze zeldzame iPhone nog op eBay zal blijven staan. De kans is groot dat Apple er alles aan zal doen om het toestel in beslag te nemen. 'Apple laat deze telefoons normaal gezien niet uit hun handen glippen; dit model werd per ongeluk naar mij gestuurd', verklaart de gebruiker nog.

Een Amerikaanse gebruiker (die de nickname kimberly1018 gebruikt) had een iPhone 6 van 64 GB besteld bij de verlenging van haar mobiel abonnement bij Verizon, maar kreeg in plaats daarvan een prototype van de iPhone 6 in haar bus. Het toestel draait 'diagnostische' software, die enkel bedoeld is voor intern gebruik bij Apple. De gebruiker besloot de iPhone op eBay te verkopen. De biedingen swingen de pan uit: op het moment van schrijven staat de teller op meer dan 61.000 dollar. Al is het nog maar de vraag wat je met het - helemaal niet zo fraai ogende - testtoestel kunt aanvangen. Er wordt dan wel een lader, een stroomadapter en een set met oordopjes meegeleverd, maar 'ik kan niet garanderen dat je er mee kunt bellen of dat de camera zal werken', waarschuwt de verkoopster op eBay. Het valt ook af te wachten hoe lang deze zeldzame iPhone nog op eBay zal blijven staan. De kans is groot dat Apple er alles aan zal doen om het toestel in beslag te nemen. 'Apple laat deze telefoons normaal gezien niet uit hun handen glippen; dit model werd per ongeluk naar mij gestuurd', verklaart de gebruiker nog.