Met de nieuwe functionaliteiten wil Zoom steviger concurreren met onder meer Teams van Microsoft en Meet van Google. Volgens een onderzoek dat het bedrijf aanhaalt kunnen mensen tijdens een gemiddelde werkweek tot vier uur aan tijd winnen als ze niet voortdurend naar andere diensten hoeven over te stappen voor mails en agendameldingen.

'Met de nieuwe integratie kan je bijvoorbeeld e-mails gemakkelijker doorzetten naar chatkanalen om daar de discussie voort te zetten, of Zoom-meetings inplannen, en zien welke deelnemers aanwezig zijn', klinkt het bij de videobeldienst. De e-mail- en agendadiensten omvatten voorts end-to-end encryptie voor e-mails, 15 GB of 100 GB aan opslagruimte (afhankelijk van het abonnementstype) en een agenda-omgeving waarin gebuikers naast hun planning ook toegang hebben tot opnames, notulen en bijlagen.

Boost door corona

Zoom, voluit Zoom Video Communications, is in 2011 opgericht. Het aantal gebruikers nam explosief toe door de coronapandemie. Bijna van de ene op de andere dag moesten miljoenen mensen over de hele wereld vanuit huis gaan werken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In december 2019 vergaderden in totaal zo'n 10 miljoen deelnemers per dag via Zoom, in april 2020 was dat aantal gestegen naar meer dan 300 miljoen. Recentere cijfers zijn er niet.

Zoom heeft tegenwoordig ruim 6.300 medewerkers en is genoteerd aan de techbeurs Nasdaq in New York.. Het hoofdkantoor bevindt zich in de Amerikaanse stad San José.

Met de nieuwe functionaliteiten wil Zoom steviger concurreren met onder meer Teams van Microsoft en Meet van Google. Volgens een onderzoek dat het bedrijf aanhaalt kunnen mensen tijdens een gemiddelde werkweek tot vier uur aan tijd winnen als ze niet voortdurend naar andere diensten hoeven over te stappen voor mails en agendameldingen.'Met de nieuwe integratie kan je bijvoorbeeld e-mails gemakkelijker doorzetten naar chatkanalen om daar de discussie voort te zetten, of Zoom-meetings inplannen, en zien welke deelnemers aanwezig zijn', klinkt het bij de videobeldienst. De e-mail- en agendadiensten omvatten voorts end-to-end encryptie voor e-mails, 15 GB of 100 GB aan opslagruimte (afhankelijk van het abonnementstype) en een agenda-omgeving waarin gebuikers naast hun planning ook toegang hebben tot opnames, notulen en bijlagen.Zoom, voluit Zoom Video Communications, is in 2011 opgericht. Het aantal gebruikers nam explosief toe door de coronapandemie. Bijna van de ene op de andere dag moesten miljoenen mensen over de hele wereld vanuit huis gaan werken om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In december 2019 vergaderden in totaal zo'n 10 miljoen deelnemers per dag via Zoom, in april 2020 was dat aantal gestegen naar meer dan 300 miljoen. Recentere cijfers zijn er niet.Zoom heeft tegenwoordig ruim 6.300 medewerkers en is genoteerd aan de techbeurs Nasdaq in New York.. Het hoofdkantoor bevindt zich in de Amerikaanse stad San José.