Zhou Fengsuo, oprichter van de organisatie Humanitarian China, herdacht op 4 juni met ongeveer 250 mede-activisten en nabestaanden de studentenopstand op het Pekingse Tiananmenplein, ook bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. De protesten daar werden op die dag 31 jaar geleden door het Chinese leger neergeslagen.

Onder vuur

Volgens Zhou liet Zoom hem enkele dagen later weten dat zijn account was afgesloten. Bij andere actievoerders gebeurde hetzelfde. Zoom is volgens Zhou als platform momenteel juist van essentieel belang voor dit soort herdenkingsinitiatieven.

De videovergaderdienst is door de virusuitbraak een erg populair communicatiemiddel geworden. Maar de onderneming ligt ook onder vuur vanwege beveiligingsproblemen van het platform en vermeende Chinese banden. De Chinese overheid heeft de gebeurtenis op het Tiananmenplein met naar schatting honderden doden nooit officieel erkend. Zoom wilde tegenover Axios geen commentaar geven.

Zhou Fengsuo, oprichter van de organisatie Humanitarian China, herdacht op 4 juni met ongeveer 250 mede-activisten en nabestaanden de studentenopstand op het Pekingse Tiananmenplein, ook bekend als het Plein van de Hemelse Vrede. De protesten daar werden op die dag 31 jaar geleden door het Chinese leger neergeslagen.Volgens Zhou liet Zoom hem enkele dagen later weten dat zijn account was afgesloten. Bij andere actievoerders gebeurde hetzelfde. Zoom is volgens Zhou als platform momenteel juist van essentieel belang voor dit soort herdenkingsinitiatieven.De videovergaderdienst is door de virusuitbraak een erg populair communicatiemiddel geworden. Maar de onderneming ligt ook onder vuur vanwege beveiligingsproblemen van het platform en vermeende Chinese banden. De Chinese overheid heeft de gebeurtenis op het Tiananmenplein met naar schatting honderden doden nooit officieel erkend. Zoom wilde tegenover Axios geen commentaar geven.