De beursgang van Facebook was teleurstellend. Dat heeft oprichter Mark Zuckerberg toegegeven tijdens een event van TechCrunch in San Francisco. Tegelijk liet hij optekenen dat beleggers niet kunnen vatten hoe groot het potentieel van zijn bedrijf is. Zuckerberg vertelde dinsdag dat de val van de aandelenkoers "de moraal van de werknemers niet meteen ten goed komt", maar dat het nog steeds een uitstekend idee is om in Facebook te beleggen.

De beursgang van de sociale netwerksite op 18 mei werd voorafgegaan door een gigantische hype, maar werd een flinke teleurstelling.

Het aandeel ging aan 38 dollar per stuk naar de beurs, en als eerste Amerikaans bedrijf ooit haalde Facebook meer dan 100 miljard dollar op. Het aandeel begon echter al snel te zakken en klokte vorige week af op 17,55 dollar. Diegenen die toen intekenden, hebben intussen al 54 procent van hun investering verloren.

Gelukkig bedaarde Zuckerberg vorige week de gemoederen: in een mededeling aan de beursautoriteiten liet hij weten zijn aandelenpakket nog minstens twaalf maanden bij te houden. Bij de beursgang verkocht Zuckerberg al een pakket van 30 miljoen aandelen, maar hij bezit nog steeds ongeveer een half miljard aandelen.

In een interview maakte hij dinsdag ook nog eens duidelijk dat Facebook niet bezig is met een eigen mobiele telefoon. Geruchten daarover doken de voorbije jaren herhaaldelijk op in de media, maar de Facebook-topman blijft erbij dat hij een "Facebook-phone" een "slechte

strategie" vindt.

Wel benadrukte hij dat het bedrijf zich de komende jaren nog meer gaat richten op de mobiele telefoniemarkt.

Bron: Belga

De beursgang van Facebook was teleurstellend. Dat heeft oprichter Mark Zuckerberg toegegeven tijdens een event van TechCrunch in San Francisco. Tegelijk liet hij optekenen dat beleggers niet kunnen vatten hoe groot het potentieel van zijn bedrijf is. Zuckerberg vertelde dinsdag dat de val van de aandelenkoers "de moraal van de werknemers niet meteen ten goed komt", maar dat het nog steeds een uitstekend idee is om in Facebook te beleggen. De beursgang van de sociale netwerksite op 18 mei werd voorafgegaan door een gigantische hype, maar werd een flinke teleurstelling. Het aandeel ging aan 38 dollar per stuk naar de beurs, en als eerste Amerikaans bedrijf ooit haalde Facebook meer dan 100 miljard dollar op. Het aandeel begon echter al snel te zakken en klokte vorige week af op 17,55 dollar. Diegenen die toen intekenden, hebben intussen al 54 procent van hun investering verloren. Gelukkig bedaarde Zuckerberg vorige week de gemoederen: in een mededeling aan de beursautoriteiten liet hij weten zijn aandelenpakket nog minstens twaalf maanden bij te houden. Bij de beursgang verkocht Zuckerberg al een pakket van 30 miljoen aandelen, maar hij bezit nog steeds ongeveer een half miljard aandelen. In een interview maakte hij dinsdag ook nog eens duidelijk dat Facebook niet bezig is met een eigen mobiele telefoon. Geruchten daarover doken de voorbije jaren herhaaldelijk op in de media, maar de Facebook-topman blijft erbij dat hij een "Facebook-phone" een "slechte strategie" vindt. Wel benadrukte hij dat het bedrijf zich de komende jaren nog meer gaat richten op de mobiele telefoniemarkt. Bron: Belga