Facebook en Yahoo werken mee met verzoeken van de NSA, maar op Techcrunch Disrupt nuanceren beide ceo's dat dat onder druk van de overheid gebeurt.

Beide ceo's spraken los van elkaar over de dataverzoeken van de NSA. Marissa Mayer van Yahoo zegt volgens Reuters dat het die aanvragen aanvecht in de rechtbank "maar als je die verliest en vervolgens niet meewerkt, dan doe je aan verraad." Ook over de verzoeken zelf praten valt daaronder en kan leiden tot een gevangenisstraf.

"In termen van de bescherming van onze gebruikers is het daarom logischer om te werken binnen dat systeem." Waarmee ze wil zeggen dat Yahoo elk verzoek kritisch bekijkt alvorens er op in te gaan. Eerder deze week raakte bekend dat beide bedrijven transparanter willen zijn over verzoeken van de overheid.

Zuckerberg richtte zich meer op de imagoschade die momenteel wordt aangericht, schrijft de Financial Times. Zowel bij de NSA als bij Amerikaanse bedrijven zoals Facebook."De overheid heeft het verpest", klinkt het. Hij wijst er op dat de overheid je niet alleen hoort te beschermen, maar ook je vrijheid en de economie moet waarborgen, maar dat de balans ver zoek is.

Daarbij ging hij ook met licht sarcastische toon in op het bericht van de NSA dat ze enkel buitenlanders bespioneerden. "Dat is geweldig en echt behulpzaam voor bedrijven die wereldwijd actief zijn. Het zal het vertrouwen in Amerikaanse internetbedrijven stimuleren." Aldus de oprichter van het sociale netwerk dat je persoonlijke gegevens verzamelt en tegen betaling aanbiedt aan adverteerders.

Facebook en Yahoo werken mee met verzoeken van de NSA, maar op Techcrunch Disrupt nuanceren beide ceo's dat dat onder druk van de overheid gebeurt. Beide ceo's spraken los van elkaar over de dataverzoeken van de NSA. Marissa Mayer van Yahoo zegt volgens Reuters dat het die aanvragen aanvecht in de rechtbank "maar als je die verliest en vervolgens niet meewerkt, dan doe je aan verraad." Ook over de verzoeken zelf praten valt daaronder en kan leiden tot een gevangenisstraf. "In termen van de bescherming van onze gebruikers is het daarom logischer om te werken binnen dat systeem." Waarmee ze wil zeggen dat Yahoo elk verzoek kritisch bekijkt alvorens er op in te gaan. Eerder deze week raakte bekend dat beide bedrijven transparanter willen zijn over verzoeken van de overheid. Zuckerberg richtte zich meer op de imagoschade die momenteel wordt aangericht, schrijft de Financial Times. Zowel bij de NSA als bij Amerikaanse bedrijven zoals Facebook."De overheid heeft het verpest", klinkt het. Hij wijst er op dat de overheid je niet alleen hoort te beschermen, maar ook je vrijheid en de economie moet waarborgen, maar dat de balans ver zoek is. Daarbij ging hij ook met licht sarcastische toon in op het bericht van de NSA dat ze enkel buitenlanders bespioneerden. "Dat is geweldig en echt behulpzaam voor bedrijven die wereldwijd actief zijn. Het zal het vertrouwen in Amerikaanse internetbedrijven stimuleren." Aldus de oprichter van het sociale netwerk dat je persoonlijke gegevens verzamelt en tegen betaling aanbiedt aan adverteerders.