Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zet zich demonstratief achter zijn bedrijf: in een mededeling aan de beursautoriteiten laat hij weten zijn aandelenpakket nog minstens twaalf maanden bij te zullen houden.

De aankondiging komt er nadat het aandeel van Facebook een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Het zakte gisteren tot 17,55 dollar. In mei ging het nog aan 38 dollar per stuk naar de beurs. Diegenen die toen intekenden, hebben intussen al 54 procent van hun investering verloren.

Bij de beursgang verkocht Zuckerberg al een pakket van 30 miljoen aandelen, maar hij bezit nog steeds ongeveer een half miljard aandelen.

Er heerst nervositeit bij beleggers, omdat andere eigenaars en personeelsleden van de sociale netwerksite hun participatie binnenkort zouden mogen verkopen. Gevreesd wordt dat ze massaal van deze mogelijkheid zullen gebruik maken. Daarmee dreigt de koers nog verder te zakken.

Bron: Belga

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg zet zich demonstratief achter zijn bedrijf: in een mededeling aan de beursautoriteiten laat hij weten zijn aandelenpakket nog minstens twaalf maanden bij te zullen houden. De aankondiging komt er nadat het aandeel van Facebook een nieuw dieptepunt heeft bereikt. Het zakte gisteren tot 17,55 dollar. In mei ging het nog aan 38 dollar per stuk naar de beurs. Diegenen die toen intekenden, hebben intussen al 54 procent van hun investering verloren. Bij de beursgang verkocht Zuckerberg al een pakket van 30 miljoen aandelen, maar hij bezit nog steeds ongeveer een half miljard aandelen. Er heerst nervositeit bij beleggers, omdat andere eigenaars en personeelsleden van de sociale netwerksite hun participatie binnenkort zouden mogen verkopen. Gevreesd wordt dat ze massaal van deze mogelijkheid zullen gebruik maken. Daarmee dreigt de koers nog verder te zakken. Bron: Belga