"We nemen dit rapport heel serieus en voeren een volledig onderzoek uit om ervoor te zorgen dat onze teams de integriteit van ons product waarborgen", schreef Zuckerberg op Facebook. "We hebben geen bewijs gevonden dat dit rapport waar is. Als we iets vinden dat tegen onze principes is, hebben jullie mijn woord dat we dit zullen aanpakken."

The Guardian baseerde zich op 'gelekte documenten'. Daaruit zou zijn gebleken dat de trending nieuwsonderwerpen op de pagina's van gebruikers al sinds 2014 niet meer volledig automatisch worden bepaald. Het redactionele team zou de opdracht hebben gekregen bepaalde artikelen in de lijst van trending onderwerpen te 'injecteren' en bepaalde onderwerpen uit te sluiten.

Stem

Eerder deze week schreef Gizmodo al dat medewerkers van Facebook nieuws over conservatieve politici uit de spotlights proberen te houden. Ook hier klopt niets van volgens Zuckerberg. "Facebook staat ervoor iedereen een stem te geven. Wij geloven dat de wereld beter is wanneer mensen met verschillende achtergronden en met verschillende ideeën allemaal de macht hebben hun gedachten en ervaringen te delen."

Om daad bij het woord te voegen wil Zuckerberg conservatieve leiders en mensen met verschillende politieke ideeën uitnodigen om met hem te komen praten. "Ik wil direct in gesprek gaan over waar Facebook voor staat en hoe we er zeker van kunnen zijn dat ons platform zo open mogelijk blijft." (ANP/WK)

"We nemen dit rapport heel serieus en voeren een volledig onderzoek uit om ervoor te zorgen dat onze teams de integriteit van ons product waarborgen", schreef Zuckerberg op Facebook. "We hebben geen bewijs gevonden dat dit rapport waar is. Als we iets vinden dat tegen onze principes is, hebben jullie mijn woord dat we dit zullen aanpakken."The Guardian baseerde zich op 'gelekte documenten'. Daaruit zou zijn gebleken dat de trending nieuwsonderwerpen op de pagina's van gebruikers al sinds 2014 niet meer volledig automatisch worden bepaald. Het redactionele team zou de opdracht hebben gekregen bepaalde artikelen in de lijst van trending onderwerpen te 'injecteren' en bepaalde onderwerpen uit te sluiten.StemEerder deze week schreef Gizmodo al dat medewerkers van Facebook nieuws over conservatieve politici uit de spotlights proberen te houden. Ook hier klopt niets van volgens Zuckerberg. "Facebook staat ervoor iedereen een stem te geven. Wij geloven dat de wereld beter is wanneer mensen met verschillende achtergronden en met verschillende ideeën allemaal de macht hebben hun gedachten en ervaringen te delen."Om daad bij het woord te voegen wil Zuckerberg conservatieve leiders en mensen met verschillende politieke ideeën uitnodigen om met hem te komen praten. "Ik wil direct in gesprek gaan over waar Facebook voor staat en hoe we er zeker van kunnen zijn dat ons platform zo open mogelijk blijft." (ANP/WK)