De app BeSpecular geeft mensen met een visuele beperking toegang tot een wereldwijd netwerk van vrijwilligers, de zogeheten "sightlings".

Via de app kunnen blinden en slechtzienden vragen stellen aan mensen die wel een goed zicht hebben. Door een foto in de app te uploaden, kunnen zij advies vragen over de houdbaarheidsdatum van hun bus melk, de outfit die ze willen aantrekken voor een sollicitatiegesprek of het voorschrift van hun medicatie.

Via foto's

Vrijwilligers die aangesloten zijn krijgen de foto en de vraag van de blinde binnen en kunnen via een spraakmemo reageren.

De app BeSpecular werd ontwikkeld door een Zuid-Afrikaanse startup die rond innovatieve technologie werkt.

BeSpecular werd vorige maand gelanceerd en heeft volgens de organisatie in Johannesburg vandaag al meer dan 10.000 abonnees. Ongeveer de helft is blind of slechtziend, de andere helft heeft zich opgegeven als vrijwilliger om te helpen.

De ceo van BeSpecular, Stephanie Cowper, heeft voor de ontwikkeling van de app vorige week de Forbes Woman Africa Tech Entrepreneur Award 2016 gewonnen.

(IPS)

De app BeSpecular geeft mensen met een visuele beperking toegang tot een wereldwijd netwerk van vrijwilligers, de zogeheten "sightlings".Via de app kunnen blinden en slechtzienden vragen stellen aan mensen die wel een goed zicht hebben. Door een foto in de app te uploaden, kunnen zij advies vragen over de houdbaarheidsdatum van hun bus melk, de outfit die ze willen aantrekken voor een sollicitatiegesprek of het voorschrift van hun medicatie.Via foto'sVrijwilligers die aangesloten zijn krijgen de foto en de vraag van de blinde binnen en kunnen via een spraakmemo reageren.De app BeSpecular werd ontwikkeld door een Zuid-Afrikaanse startup die rond innovatieve technologie werkt.BeSpecular werd vorige maand gelanceerd en heeft volgens de organisatie in Johannesburg vandaag al meer dan 10.000 abonnees. Ongeveer de helft is blind of slechtziend, de andere helft heeft zich opgegeven als vrijwilliger om te helpen.De ceo van BeSpecular, Stephanie Cowper, heeft voor de ontwikkeling van de app vorige week de Forbes Woman Africa Tech Entrepreneur Award 2016 gewonnen.(IPS)