Belgacom International Carrier Services (BICS) en de Zuid-Afrikaanse telecomgroep MTN breiden hun strategische samenwerking uit. In ruil voor de inbreng van zijn internationale carrierdiensten, krijgt MTN 20 procent in de Belgacom-dochter.

Na de transactie, die allicht in het vierde kwartaal zal worden afgerond, zal Belgacom 57,6 procent van BICS bezitten, Swisscom 22,4 procent en MTN 20,0 procent. De Zuid-Afrikanen krijgen twee zetels in de Raad van Bestuur.

MTN, de nummer één in Afrika, brengt dus de activa in van zijn internationale carrierdiensten, een afdeling die in 2008 een omzet draaide van 223 miljoen euro. De telecomgroep zal BICS ook aanduiden om dienst te doen als officiële internationale gateway.

Met meer dan 100 miljoen abonnees in Afrika en het Midden-Oosten is MTN een grote speler. De groep is wereldwijd sponsor van de FIFA World Cup 2010, en bezit de exclusieve rechten voor de mobiele content in Afrika en het Midden-Oosten.

Door de instap van de telecomgroep komt BICS in de wereldwijde top 5 terecht voor spraakdiensten, en gaat het een voorname plaats bekleden op de markt van de connectiediensten voor mobiele operatoren.

Belgacom International Carrier Services (BICS) en de Zuid-Afrikaanse telecomgroep MTN breiden hun strategische samenwerking uit. In ruil voor de inbreng van zijn internationale carrierdiensten, krijgt MTN 20 procent in de Belgacom-dochter. Na de transactie, die allicht in het vierde kwartaal zal worden afgerond, zal Belgacom 57,6 procent van BICS bezitten, Swisscom 22,4 procent en MTN 20,0 procent. De Zuid-Afrikanen krijgen twee zetels in de Raad van Bestuur. MTN, de nummer één in Afrika, brengt dus de activa in van zijn internationale carrierdiensten, een afdeling die in 2008 een omzet draaide van 223 miljoen euro. De telecomgroep zal BICS ook aanduiden om dienst te doen als officiële internationale gateway. Met meer dan 100 miljoen abonnees in Afrika en het Midden-Oosten is MTN een grote speler. De groep is wereldwijd sponsor van de FIFA World Cup 2010, en bezit de exclusieve rechten voor de mobiele content in Afrika en het Midden-Oosten. Door de instap van de telecomgroep komt BICS in de wereldwijde top 5 terecht voor spraakdiensten, en gaat het een voorname plaats bekleden op de markt van de connectiediensten voor mobiele operatoren.