De zelfrijdende Lexus werd in de rechterflank geraakt door een bestelwagen. Hoewel er stevige schade aan het voertuig is en de ruiten stuk gingen, raakte er niemand gewond. Ook de airbags werkten zoals voorzien. De crash vondt plaats in Mountain View, de stad waar Google zijn hoofdkwartier heeft.

Na de crash werd het ongeval door Google bevestigt aan 9to5Google. Maar de technologiereus nuanceert dat het busje in de fout ging en door een rood licht reed. Volgens het bedrijf komt 94 procent van de auto-ongevallen voor door menselijke fouten, wat volgens het bedrijf een goed argument is om verder te werken aan zelfrijdende wagens.

Ongevallen met zelfrijdende wagens zijn vooralsnog bijzonder zeldzaam en cijfers van Google hebben er eerder al op gewezen dat het aantal incidenten per gereden kilometer lager ligt dan bij wagens met echte chauffeurs. Wel blijven dergelijke incidenten interessant omdat ze ons leren onder welke onstandigheden een wagen toch in een ongeval kan betrokken geraken, of hoe een zelfrijdende wagen er in de toekomst alsnog op kan reageren.

De zelfrijdende Lexus werd in de rechterflank geraakt door een bestelwagen. Hoewel er stevige schade aan het voertuig is en de ruiten stuk gingen, raakte er niemand gewond. Ook de airbags werkten zoals voorzien. De crash vondt plaats in Mountain View, de stad waar Google zijn hoofdkwartier heeft.Na de crash werd het ongeval door Google bevestigt aan 9to5Google. Maar de technologiereus nuanceert dat het busje in de fout ging en door een rood licht reed. Volgens het bedrijf komt 94 procent van de auto-ongevallen voor door menselijke fouten, wat volgens het bedrijf een goed argument is om verder te werken aan zelfrijdende wagens.Ongevallen met zelfrijdende wagens zijn vooralsnog bijzonder zeldzaam en cijfers van Google hebben er eerder al op gewezen dat het aantal incidenten per gereden kilometer lager ligt dan bij wagens met echte chauffeurs. Wel blijven dergelijke incidenten interessant omdat ze ons leren onder welke onstandigheden een wagen toch in een ongeval kan betrokken geraken, of hoe een zelfrijdende wagen er in de toekomst alsnog op kan reageren.