Zwaarste ongeval ooit voor Google’s zelfrijdende wagen

© reuters
Pieterjan Van Leemputten

Een van Google’s zelfrijdende wagens is opnieuw betrokken geraakt in een ongeval. Google bevestigt de crash, maar wijst er op dat de wagen niet in fout was.

De zelfrijdende Lexus werd in de rechterflank geraakt door een bestelwagen. Hoewel er stevige schade aan het voertuig is en de ruiten stuk gingen, raakte er niemand gewond. Ook de airbags werkten zoals voorzien. De crash vondt plaats in Mountain View, de stad waar Google zijn hoofdkwartier heeft.

Na de crash werd het ongeval door Google bevestigt aan 9to5Google. Maar de technologiereus nuanceert dat het busje in de fout ging en door een rood licht reed. Volgens het bedrijf komt 94 procent van de auto-ongevallen voor door menselijke fouten, wat volgens het bedrijf een goed argument is om verder te werken aan zelfrijdende wagens.

Ongevallen met zelfrijdende wagens zijn vooralsnog bijzonder zeldzaam en cijfers van Google hebben er eerder al op gewezen dat het aantal incidenten per gereden kilometer lager ligt dan bij wagens met echte chauffeurs. Wel blijven dergelijke incidenten interessant omdat ze ons leren onder welke onstandigheden een wagen toch in een ongeval kan betrokken geraken, of hoe een zelfrijdende wagen er in de toekomst alsnog op kan reageren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content