Cisco verwacht voor het komende kwartaal een omzetstijging van amper 3 tot 5 procent. Investeerders trekken zich terug zodat Cisco plots 24 miljard dollar van z'n marktwaarde verloor.

De verwachtingen van Cisco topman John Chambers gelden als de barometer van de ict-sector. Deze keer verraste hij iedereen met zijn zwakke vooruitzichten. Analysten hadden immers gerekend op een omzetstijging van 13%.

Vooral de investeringen van de Amerikaanse overheid zouden tegenvallen. Cisco haalt een vierde van zijn omzet uit de overheidsector. Het heeft voor 500 miljoen dollar minder bestellingen opgetekend.

De zwakke vooruitzichten contrasteren met eerdere uitspraken van onder andere IBM dat recent zijn omzet voor het hele jaar optrok. Ook Motorola wees eerder op meer bestellingen van de overheid.

Cisco verwacht voor het komende kwartaal een omzetstijging van amper 3 tot 5 procent. Investeerders trekken zich terug zodat Cisco plots 24 miljard dollar van z'n marktwaarde verloor. De verwachtingen van Cisco topman John Chambers gelden als de barometer van de ict-sector. Deze keer verraste hij iedereen met zijn zwakke vooruitzichten. Analysten hadden immers gerekend op een omzetstijging van 13%. Vooral de investeringen van de Amerikaanse overheid zouden tegenvallen. Cisco haalt een vierde van zijn omzet uit de overheidsector. Het heeft voor 500 miljoen dollar minder bestellingen opgetekend. De zwakke vooruitzichten contrasteren met eerdere uitspraken van onder andere IBM dat recent zijn omzet voor het hele jaar optrok. Ook Motorola wees eerder op meer bestellingen van de overheid.