Op een van de belangrijkste beursdagen van dit jaar zaten beleggers op de Londense beurs met de handen in het haar. 'Connectiviteitsproblemen' maakten handel onmogelijk.

Zeven uur lang, van ongeveer 9 uur 's morgens tot 16u, lag de London Stock Exchange (LSE) plat, zo bericht de Wall Street Journal. En dat net op een van de belangrijkste beursdagen van het jaar, na het opluchtende nieuws over Fannie Mae en Freddie Mac. Handel in aandelen van grote firma's als GlaxoSmithKline of Barclays bleek lange tijd onmogelijk.

Veel commentaar of toelichting kwam er overigens niet. Woordvoerders van de LSE spraken van een 'connectiviteitsprobleem', maar de morrende beleggers kregen geen details. De beurs kon niet garanderen dat de problemen niet opnieuw zouden opduiken. Het is het tweede ict-probleem op een jaar tijd voor de LSE. In het jaar 2000 lag de LSE nog net iets langer - 8 uur - plat.

Op een van de belangrijkste beursdagen van dit jaar zaten beleggers op de Londense beurs met de handen in het haar. 'Connectiviteitsproblemen' maakten handel onmogelijk. Zeven uur lang, van ongeveer 9 uur 's morgens tot 16u, lag de London Stock Exchange (LSE) plat, zo bericht de Wall Street Journal. En dat net op een van de belangrijkste beursdagen van het jaar, na het opluchtende nieuws over Fannie Mae en Freddie Mac. Handel in aandelen van grote firma's als GlaxoSmithKline of Barclays bleek lange tijd onmogelijk. Veel commentaar of toelichting kwam er overigens niet. Woordvoerders van de LSE spraken van een 'connectiviteitsprobleem', maar de morrende beleggers kregen geen details. De beurs kon niet garanderen dat de problemen niet opnieuw zouden opduiken. Het is het tweede ict-probleem op een jaar tijd voor de LSE. In het jaar 2000 lag de LSE nog net iets langer - 8 uur - plat.