Het Colt-netwerk ondervindt sinds gisteren zware problemen. Wat er precies aan de hand is, is nog steeds niet duidelijk.

Het Colt-backbonenetwerk zou al sinds gisteren problemen ondervinden en die zijn vandaag nog niet opgelost. De problemen hebben impact in zowat heel Europa: Brussel, Amsterdam, Londen, Genève, Zürich, Frankfurt, Milaan en Dublin. Klanten ondervinden daardoor ernstige hinder bij IPVPN-, LANLink-, Ethernet- en IP Acces-diensten.

Wat tot dusver bekend is, is dat er 'performantieproblemen' zijn op het Ethernet-over-SDG-platform. Toch wordt tot dusver een cyberaanval uitgesloten. De Colt-ingenieurs en de leveranciers zoeken naar het probleem. Van Colt België kregen we vooralsnog geen toelichting.

Volgens sommige lezers van de Britse site The Register zou er mogelijk een belangrijke onderzeese kabel tussen Groot-Brittannië en Europa doorgesneden zijn, maar dat werd nog niet bevestigd.

[Begin augustus nog] had het Colt-netwerk in ons land ook even problemen.

Christian Dekeyser, financieel directeur bij Colt Telecom, deelt ons mee dat de verwachting is dat het netwerk vanavond terug stabiel is. "Ik kan u geen cijfers geven, maar ik kan u wel verzekeren dat het merendeel van de klanten geen impact heeft ondervonden van de panne." Over de oorzaak kan hij voorlopig niets kwijt. "We wachten op de officiële debriefing. Wat we in elk geval kunnen uitsluiten, zijn de geruchten over die onderzeese kabelbreuk."

Het Colt-netwerk ondervindt sinds gisteren zware problemen. Wat er precies aan de hand is, is nog steeds niet duidelijk. Het Colt-backbonenetwerk zou al sinds gisteren problemen ondervinden en die zijn vandaag nog niet opgelost. De problemen hebben impact in zowat heel Europa: Brussel, Amsterdam, Londen, Genève, Zürich, Frankfurt, Milaan en Dublin. Klanten ondervinden daardoor ernstige hinder bij IPVPN-, LANLink-, Ethernet- en IP Acces-diensten. Wat tot dusver bekend is, is dat er 'performantieproblemen' zijn op het Ethernet-over-SDG-platform. Toch wordt tot dusver een cyberaanval uitgesloten. De Colt-ingenieurs en de leveranciers zoeken naar het probleem. Van Colt België kregen we vooralsnog geen toelichting. Volgens sommige lezers van de Britse site The Register zou er mogelijk een belangrijke onderzeese kabel tussen Groot-Brittannië en Europa doorgesneden zijn, maar dat werd nog niet bevestigd. [Begin augustus nog] had het Colt-netwerk in ons land ook even problemen. Christian Dekeyser, financieel directeur bij Colt Telecom, deelt ons mee dat de verwachting is dat het netwerk vanavond terug stabiel is. "Ik kan u geen cijfers geven, maar ik kan u wel verzekeren dat het merendeel van de klanten geen impact heeft ondervonden van de panne." Over de oorzaak kan hij voorlopig niets kwijt. "We wachten op de officiële debriefing. Wat we in elk geval kunnen uitsluiten, zijn de geruchten over die onderzeese kabelbreuk."