Tal van clouddiensten van Microsoft, waaronder Hotmail, SkyDrive, Live.com en Office 365, waren vanochtend een tijdlang onbereikbaar. Voorlopig is niet duidelijk wat de oorzaak is van de panne.

Om 6u vanochtend stelde Microsoft op Twitter dat er zich een panne voordeed bij de online diensten en dat er aan een oplossing gewerkt werd. Een dik uur later kwam de boodschap dat één en ander opgelost geraakte: "We're rolling out a fix that we believe will resolve issues with Hotmail, SkyDrive, and our other Live properties."

Wat er precies aan de hand was, is niet duidelijk. Hier en daar wordt gegokt op een grote stroompanne die afgelopen nacht plaatsvond in San Diego, Californië, al wordt dat nergens bevestigd. Begin augustus ondervonden de clouddiensten van Amazon en Microsoft zware hinder na een blikseminslag op een transformator vlakbij een datacenter in Dublin.

Tal van clouddiensten van Microsoft, waaronder Hotmail, SkyDrive, Live.com en Office 365, waren vanochtend een tijdlang onbereikbaar. Voorlopig is niet duidelijk wat de oorzaak is van de panne. Om 6u vanochtend stelde Microsoft op Twitter dat er zich een panne voordeed bij de online diensten en dat er aan een oplossing gewerkt werd. Een dik uur later kwam de boodschap dat één en ander opgelost geraakte: "We're rolling out a fix that we believe will resolve issues with Hotmail, SkyDrive, and our other Live properties." Wat er precies aan de hand was, is niet duidelijk. Hier en daar wordt gegokt op een grote stroompanne die afgelopen nacht plaatsvond in San Diego, Californië, al wordt dat nergens bevestigd. Begin augustus ondervonden de clouddiensten van Amazon en Microsoft zware hinder na een blikseminslag op een transformator vlakbij een datacenter in Dublin.