Autonomous Driving Brain in een Volvo XC90 Drive Me voertuig, .
Autonomous Driving Brain in een Volvo XC90 Drive Me voertuig © .

De twee gezinnen, de Hain's en Simonovski's, rijdend de komende vier jaar rond met een XC90 uitgerust met camera's en sensoren. Op dit moment rijdt de wagen nog niet autonoom, binnenkort krijgt het voertuig functies die het rijden ondersteunen en op termijn zal de wagen zelf kunnen rijden.

Volgend jaar komen er drie gezinnen bij, maar de bedoeling is om in totaal honderd gezinnen te betrekken bij het Drive Me project. In ruil daarvoor geven ze Volvo inzicht in hun rijgedrag en feedback over hun ervaring met de wagens. Zo wil de autoconstructeur haar wagens veilig en gebruiksvriendelijk maken voor de toekomst.

Volvo wil naar eigen zeggen tegen 2021 een volledig autonoom rijdende wagen klaar hebben.

De twee gezinnen, de Hain's en Simonovski's, rijdend de komende vier jaar rond met een XC90 uitgerust met camera's en sensoren. Op dit moment rijdt de wagen nog niet autonoom, binnenkort krijgt het voertuig functies die het rijden ondersteunen en op termijn zal de wagen zelf kunnen rijden.Volgend jaar komen er drie gezinnen bij, maar de bedoeling is om in totaal honderd gezinnen te betrekken bij het Drive Me project. In ruil daarvoor geven ze Volvo inzicht in hun rijgedrag en feedback over hun ervaring met de wagens. Zo wil de autoconstructeur haar wagens veilig en gebruiksvriendelijk maken voor de toekomst.Volvo wil naar eigen zeggen tegen 2021 een volledig autonoom rijdende wagen klaar hebben.