Het hof van beroep in Antwerpen heeft beslist dat softwareproducenten Microsoft, Adobe Systems, Autodesk en Symantec, verenigd in de Business Software Alliance (BSA) voor bijna 60.000 euro aan onterecht ontvangen schadevergoedingen moeten terugbetalen aan drukkerij DeckersSnoeck uit Zwijndrecht.

De softwareproducenten stuurden op 17 oktober 2003 een gerechtsdeurwaarder naar het bedrijf omdat ze ervan overtuigd waren dat er nagemaakte software gebruikt werd.

DeckersSnoeck, dat toen nog Deckers Druk heette, was compleet overdonderd door de inval en kon niet meteen de nodige documenten vinden om het tegendeel te bewijzen. "Onder druk van de verzegeling van het informaticapark stemden we in met een dading. Toen we later ontdekten dat we voor de zogezegde illegale software wel degelijk de nodige licenties hadden en dat de softwareproducenten daarvan zelfs op de hoogte waren, trokken we naar de rechtbank", zegt gedelegeerd bestuurder Joris Deckers.

In eerste aanleg ving het bedrijf bot, maar het hof van beroep verklaarde de dading vorige maand nietig en veroordeelde de softwareproducenten tot de terugbetaling van de 60.000 euro plus intresten en kosten.

"We zijn zeer tevreden met dit arrest dat onze onberispelijke naam in eer herstelt", reageert Joris Deckers. Zijn bedrijf levert commercieel drukwerk en hoogwaardige boeken en kalenders. Onder zijn belangrijkste klanten telt DeckersSnoeck Campina, Pioneer, Renault en Sotheby's.

Bron: Belga

Het hof van beroep in Antwerpen heeft beslist dat softwareproducenten Microsoft, Adobe Systems, Autodesk en Symantec, verenigd in de Business Software Alliance (BSA) voor bijna 60.000 euro aan onterecht ontvangen schadevergoedingen moeten terugbetalen aan drukkerij DeckersSnoeck uit Zwijndrecht. De softwareproducenten stuurden op 17 oktober 2003 een gerechtsdeurwaarder naar het bedrijf omdat ze ervan overtuigd waren dat er nagemaakte software gebruikt werd. DeckersSnoeck, dat toen nog Deckers Druk heette, was compleet overdonderd door de inval en kon niet meteen de nodige documenten vinden om het tegendeel te bewijzen. "Onder druk van de verzegeling van het informaticapark stemden we in met een dading. Toen we later ontdekten dat we voor de zogezegde illegale software wel degelijk de nodige licenties hadden en dat de softwareproducenten daarvan zelfs op de hoogte waren, trokken we naar de rechtbank", zegt gedelegeerd bestuurder Joris Deckers. In eerste aanleg ving het bedrijf bot, maar het hof van beroep verklaarde de dading vorige maand nietig en veroordeelde de softwareproducenten tot de terugbetaling van de 60.000 euro plus intresten en kosten. "We zijn zeer tevreden met dit arrest dat onze onberispelijke naam in eer herstelt", reageert Joris Deckers. Zijn bedrijf levert commercieel drukwerk en hoogwaardige boeken en kalenders. Onder zijn belangrijkste klanten telt DeckersSnoeck Campina, Pioneer, Renault en Sotheby's. Bron: Belga