Volgens de Finse pers is Microsoft bezig met een nieuwe ontslagronde in zijn mobiele divisie in Finland. Tientallen oud Nokia-werknemers moeten het bedrijf verlaten, en dit keer is het vooral de marketingafdeling die getroffen wordt.

Vorig jaar nog liet Microsoft weten dat het 2.300 jobs zou schrappen in Finland, onder meer omdat de productiefabriek voor Lumia-smartphones in Salo gesloten werd. Op dat moment stelde Microsoft nog 3.200 mensen te werk in het Scandinavische land.

Het schrappen van 2.300 jobs was onderdeel van een wereldwijd herstructureringsplan van ceo Satya Nadella waarin 7.800 arbeidsplaatsen verloren gingen. De nieuwe ontslagronde die nu aan de gang is, komt echter nog bovenop de vorig jaar aangekondigde herstructureringen, zo bevestigt een woordvoerder van Microsoft aan ZDNet.

Lumia

De ontslagen, die zich overigens niet zouden beperken tot één land of tot één afdeling, zijn een gevolg van de slechte cijfers die de mobiele divisie van het technologiebedrijf kwartaal na kwartaal laat optekenen.

In zijn meest recente fiscale kwartaal heeft Microsoft maar 4,5 miljoen Lumia-smartphones aan de man kunnen brengen, een jaar eerder waren er dat nog 11, 4 miljoen. Ook de laatste maanden voorspellen trouwens weinig goeds.

Volgens de Finse pers is Microsoft bezig met een nieuwe ontslagronde in zijn mobiele divisie in Finland. Tientallen oud Nokia-werknemers moeten het bedrijf verlaten, en dit keer is het vooral de marketingafdeling die getroffen wordt. Vorig jaar nog liet Microsoft weten dat het 2.300 jobs zou schrappen in Finland, onder meer omdat de productiefabriek voor Lumia-smartphones in Salo gesloten werd. Op dat moment stelde Microsoft nog 3.200 mensen te werk in het Scandinavische land. Het schrappen van 2.300 jobs was onderdeel van een wereldwijd herstructureringsplan van ceo Satya Nadella waarin 7.800 arbeidsplaatsen verloren gingen. De nieuwe ontslagronde die nu aan de gang is, komt echter nog bovenop de vorig jaar aangekondigde herstructureringen, zo bevestigt een woordvoerder van Microsoft aan ZDNet. Lumia De ontslagen, die zich overigens niet zouden beperken tot één land of tot één afdeling, zijn een gevolg van de slechte cijfers die de mobiele divisie van het technologiebedrijf kwartaal na kwartaal laat optekenen. In zijn meest recente fiscale kwartaal heeft Microsoft maar 4,5 miljoen Lumia-smartphones aan de man kunnen brengen, een jaar eerder waren er dat nog 11, 4 miljoen. Ook de laatste maanden voorspellen trouwens weinig goeds.