Het gros van Oracle's support centers sluit de deuren als gevolg van een wereldwijde rationaliseringsoefening. Alleen al in Europa zouden zo meer dan 1.000 jobs verloren gaan.

De Amerikaanse softwaregigant bevestigde aan de Britse technologiesite The Register dat ook het steunpunt voor klanten in Groot-Brittannië op de schop gaat. Ook de support centers in Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk zouden begin 2016 de deuren sluiten, nadat hetzelfde al gebeurd was in tal van andere Europese landen.

Het enige ondersteuningscentrum op Europese bodem dat na 2016 nog overblijft, is dat van Roemenië. De motieven achter de rationaliseringsoefening bij Oracle zijn volgens The Register niet helemaal duidelijk.

Een bron die anoniem wenst te blijven maakt gewag van het feit dat het financiële plaatje er niet zo goed uitziet, of dat de ontslagen een gevolg kunnen zijn van de rush naar de cloud van het bedrijf.

The Register schreef in 2014 al dat het merendeel van de Europese support centers van Oracle gesloten zouden worden. Toen leek het er echter nog op dat Groot-Brittannië en Nederland behouden zouden blijven.

Het gros van Oracle's support centers sluit de deuren als gevolg van een wereldwijde rationaliseringsoefening. Alleen al in Europa zouden zo meer dan 1.000 jobs verloren gaan. De Amerikaanse softwaregigant bevestigde aan de Britse technologiesite The Register dat ook het steunpunt voor klanten in Groot-Brittannië op de schop gaat. Ook de support centers in Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk zouden begin 2016 de deuren sluiten, nadat hetzelfde al gebeurd was in tal van andere Europese landen. Het enige ondersteuningscentrum op Europese bodem dat na 2016 nog overblijft, is dat van Roemenië. De motieven achter de rationaliseringsoefening bij Oracle zijn volgens The Register niet helemaal duidelijk. Een bron die anoniem wenst te blijven maakt gewag van het feit dat het financiële plaatje er niet zo goed uitziet, of dat de ontslagen een gevolg kunnen zijn van de rush naar de cloud van het bedrijf. The Register schreef in 2014 al dat het merendeel van de Europese support centers van Oracle gesloten zouden worden. Toen leek het er echter nog op dat Groot-Brittannië en Nederland behouden zouden blijven.