De app, die werd ontwikkeld door de studenten Olivier De Clerq (24) en Nelson Dheedene (24), brengt taxibedrijven en zelfstandige taxichauffeurs samen in 1 netwerk. Het bedrijfje werkt samen met bestaande taxibedrijven, en kan dus als een alternatief voor Uber worden gezien (dat in ons land concurreert met bestaande taxichauffeurs).

Het principe is eenvoudig: in één klik bestel je een taxi. Eenmaal je de app hebt gedownload kan je via realtime location zien waar de dichtstbijzijnde taxi's zich bevinden. Zodra je op de knop drukt en een taxi jouw verzoek accepteert, weet je binnen hoeveel minuten de taxi bij jou zal staan, met welke wagen je wordt opgehaald en hoe jouw chauffeur eruitziet.

Je kan een chauffeur ook bellen met de app, je kan hem markeren als favoriet zodat hij de volgende keer je jouw taxiverzoek als eerste ontvangt, en je kan hem beoordelen. Betalen kan zowel cash als met kredietkaart.

Nieuwe features

Vanaf 28 november komen er ook enkele nieuwe features bij: zo zal je op voorhand een taxi kunnen bestellen, een prijsschatting kunnen opvragen en een minibusje kunnen bestellen. Ook zijn er vanaf dan speciale acties voor langere ritten naar bijvoorbeeld de luchthaven.

De app, die werd ontwikkeld door de studenten Olivier De Clerq (24) en Nelson Dheedene (24), brengt taxibedrijven en zelfstandige taxichauffeurs samen in 1 netwerk. Het bedrijfje werkt samen met bestaande taxibedrijven, en kan dus als een alternatief voor Uber worden gezien (dat in ons land concurreert met bestaande taxichauffeurs). Het principe is eenvoudig: in één klik bestel je een taxi. Eenmaal je de app hebt gedownload kan je via realtime location zien waar de dichtstbijzijnde taxi's zich bevinden. Zodra je op de knop drukt en een taxi jouw verzoek accepteert, weet je binnen hoeveel minuten de taxi bij jou zal staan, met welke wagen je wordt opgehaald en hoe jouw chauffeur eruitziet. Je kan een chauffeur ook bellen met de app, je kan hem markeren als favoriet zodat hij de volgende keer je jouw taxiverzoek als eerste ontvangt, en je kan hem beoordelen. Betalen kan zowel cash als met kredietkaart. Nieuwe featuresVanaf 28 november komen er ook enkele nieuwe features bij: zo zal je op voorhand een taxi kunnen bestellen, een prijsschatting kunnen opvragen en een minibusje kunnen bestellen. Ook zijn er vanaf dan speciale acties voor langere ritten naar bijvoorbeeld de luchthaven.