Pinterest heeft leeslijst-app Instapaper overgenomen. Dat heeft dat laatste bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Wat Pinterest voor de app heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

Instapaper biedt gebruikers de mogelijkheid om webpagina's op te slaan en later terug te lezen. De app werd in 2008 gebouwd door Marco Arment, een van oprichters van Tumblr was. In 2013 verkocht hij de app aan het bedrijf Betaworks. Instapaper is vergelijkbaar met het in Nederland populaire Pocket.

Pinterest richt zich meer op het opslaan van foto's die gebruikers op het web vinden. Daarmee kunnen ze verschillende 'pinboards' maken met bijvoorbeeld verschillende thema's. Pinterest is in 2009 opgericht.

Pinterest wil onder meer de zoektechnologie van Instapaper gaan toepassen in zijn eigen dienst, liet productmanager Steve Davis van Pinterest aan Engadget weten. In een blogpost meldt Instapaper dan weer dat de site blijft bestaan, maar dat het stopt met registreren van nieuwe gebruikers en dat bestaande gebruikers geen rekeningen meer krijgen. (ANP/EB)

Pinterest heeft leeslijst-app Instapaper overgenomen. Dat heeft dat laatste bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Wat Pinterest voor de app heeft betaald, is niet bekendgemaakt.Instapaper biedt gebruikers de mogelijkheid om webpagina's op te slaan en later terug te lezen. De app werd in 2008 gebouwd door Marco Arment, een van oprichters van Tumblr was. In 2013 verkocht hij de app aan het bedrijf Betaworks. Instapaper is vergelijkbaar met het in Nederland populaire Pocket.Pinterest richt zich meer op het opslaan van foto's die gebruikers op het web vinden. Daarmee kunnen ze verschillende 'pinboards' maken met bijvoorbeeld verschillende thema's. Pinterest is in 2009 opgericht.Pinterest wil onder meer de zoektechnologie van Instapaper gaan toepassen in zijn eigen dienst, liet productmanager Steve Davis van Pinterest aan Engadget weten. In een blogpost meldt Instapaper dan weer dat de site blijft bestaan, maar dat het stopt met registreren van nieuwe gebruikers en dat bestaande gebruikers geen rekeningen meer krijgen. (ANP/EB)