Steeds meer bedrijven en overheden zetten de stap van papieren naar elektronische facturatie. Maar er blijven nog hindernissen. Zo vormt het bestaan van verschillende netwerken en platformen vaak nog een drempel.

Fedict werkt sinds 2013 aan een platform voor de Belgische overheidsinstanties. Na een proefproject in 2014 wil het nu een volwaardig platform lanceren dat beantwoordt aan de Europese standaarden.

Babelway, een ontwikkelaar van software voor documentbeheer, is aangeduid om het project de komende maanden op de rails te zetten. De oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van 2016. "Vanaf dan zullen de Belgische overheden elektronische facturen kunnen ontvangen van alle leveranciers, ongeacht het platform of netwerk dat ze gebruiken", klinkt het.

Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo reageert tevreden: "Met de afsluiting van de pilootfase en de gunning van de nieuwe overheidsopdracht aan Babelway ligt de weg naar elektronische facturatie voor de Belgische overheden nu helemaal open".

Steeds meer bedrijven en overheden zetten de stap van papieren naar elektronische facturatie. Maar er blijven nog hindernissen. Zo vormt het bestaan van verschillende netwerken en platformen vaak nog een drempel.Fedict werkt sinds 2013 aan een platform voor de Belgische overheidsinstanties. Na een proefproject in 2014 wil het nu een volwaardig platform lanceren dat beantwoordt aan de Europese standaarden.Babelway, een ontwikkelaar van software voor documentbeheer, is aangeduid om het project de komende maanden op de rails te zetten. De oplevering is voorzien in het eerste kwartaal van 2016. "Vanaf dan zullen de Belgische overheden elektronische facturen kunnen ontvangen van alle leveranciers, ongeacht het platform of netwerk dat ze gebruiken", klinkt het.Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo reageert tevreden: "Met de afsluiting van de pilootfase en de gunning van de nieuwe overheidsopdracht aan Babelway ligt de weg naar elektronische facturatie voor de Belgische overheden nu helemaal open".