De 'pratende camera's' werden op vijf verschillende plaatsen geïnstalleerd, in het centrum van de stad. Personen die urineren op publieke plaatsen, die hun auto achterlaten waar dat niet is toegelaten of die simpelweg papier of ander afval op de grond gooien, kunnen voortaan meteen tot de orde geroepen worden.

De nieuwe technologie, die al erg populair is in Groot-Brittannië, zorgt er in zekere zin voor dat de politie zijn 'aanwezigheid' in de straten van het centrum op een virtuele manier kan vergroten. De camera's worden bediend vanuit het controlecentrum van de politie van Charleroi.

De handelaars werden in 2013 al op de hoogte gebracht over de plannen. De camera's werden zowel in het hoger gelegen deel als in de lagere delen van de Carolostad geïnstalleerd.

(Belga/FT)

De 'pratende camera's' werden op vijf verschillende plaatsen geïnstalleerd, in het centrum van de stad. Personen die urineren op publieke plaatsen, die hun auto achterlaten waar dat niet is toegelaten of die simpelweg papier of ander afval op de grond gooien, kunnen voortaan meteen tot de orde geroepen worden.De nieuwe technologie, die al erg populair is in Groot-Brittannië, zorgt er in zekere zin voor dat de politie zijn 'aanwezigheid' in de straten van het centrum op een virtuele manier kan vergroten. De camera's worden bediend vanuit het controlecentrum van de politie van Charleroi. De handelaars werden in 2013 al op de hoogte gebracht over de plannen. De camera's werden zowel in het hoger gelegen deel als in de lagere delen van de Carolostad geïnstalleerd. (Belga/FT)