Microsoft beloofde in oktober nog dat bezitters van Lumia-smartphones met Windows Phone 8 of 8.1 in december konden migreren naar Windows 10 Mobile. Het bedrijf heeft nu echter verklaard dat het moment voor de lancering van Window 10 Mobile verschuift naar 'begin 2016'. Alleen de nieuwe Lumia 950 en 950 XL worden met Windows 10 Mobile verkocht.

Redmond bracht gisteren wel nog een nieuwe build (10586.36) van de mobiele versie van Windows 10 uit in het Insiderprogramma. Daar werden geen releasenotes bij geleverd, waaruit ArsTechnica concludeert dat het in dit stadium enkel nog gaat om bugfixing in plaats van het inbouwen of veranderen van features.

Bezitters van een smartphone met Windows Phone 8 of 8.1 kunnen zich inschrijven voor het Insider programma om te ervaren wat het nieuwe besturingssysteem doet. Maar een vlekkeloze werking is dan alles behalve gegarandeerd.

Gabe Aul, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe Windows-versies, heeft aangegeven dat build 10586.36 de laatste is die dit jaar vrij wordt vrijgegeven.

(AutomatiseringGids, FT)

Microsoft beloofde in oktober nog dat bezitters van Lumia-smartphones met Windows Phone 8 of 8.1 in december konden migreren naar Windows 10 Mobile. Het bedrijf heeft nu echter verklaard dat het moment voor de lancering van Window 10 Mobile verschuift naar 'begin 2016'. Alleen de nieuwe Lumia 950 en 950 XL worden met Windows 10 Mobile verkocht. Redmond bracht gisteren wel nog een nieuwe build (10586.36) van de mobiele versie van Windows 10 uit in het Insiderprogramma. Daar werden geen releasenotes bij geleverd, waaruit ArsTechnica concludeert dat het in dit stadium enkel nog gaat om bugfixing in plaats van het inbouwen of veranderen van features. Bezitters van een smartphone met Windows Phone 8 of 8.1 kunnen zich inschrijven voor het Insider programma om te ervaren wat het nieuwe besturingssysteem doet. Maar een vlekkeloze werking is dan alles behalve gegarandeerd.Gabe Aul, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de nieuwe Windows-versies, heeft aangegeven dat build 10586.36 de laatste is die dit jaar vrij wordt vrijgegeven. (AutomatiseringGids, FT)