IDC's Worldwide Semiannual Public Cloud Services Spending Guide bekijkt de markt van publieke clouddiensten (zoals bijvoorbeeld Amazon, SalesForce en Oracle ze leveren). Wereldwijd zouden tegen 2020 de inkomsten uit die publieke cloud op 195 miljard dollar liggen, meer dan het dubbel van de huidige marktgrootte. In West-Europa, dat een vijfde van de markt inneemt, blijven de inkomsten groeien van 15 miljard dollar in 2015 tot 38,6 miljard dollar in 2020.

Van die publieke clouddiensten is Software as a Service (of SaaS)de grootste, met 66,9 procent van alle inkomsten. Platform as a Service en Infrastructure as a Service zullen volgens IDC wel sneller groeien en dus tegen 2020 een groter deel van de koek in te nemen.

"Flexibiliteit, lage opstartkost en gebruiksgemak van veel clouddiensten veranderen de manier waarop bedrijven hun nieuwe IT-oplossingen selecteren en kopen," zegt Serena Da Rold, senior research manager bij IDC.

IDC's Worldwide Semiannual Public Cloud Services Spending Guide bekijkt de markt van publieke clouddiensten (zoals bijvoorbeeld Amazon, SalesForce en Oracle ze leveren). Wereldwijd zouden tegen 2020 de inkomsten uit die publieke cloud op 195 miljard dollar liggen, meer dan het dubbel van de huidige marktgrootte. In West-Europa, dat een vijfde van de markt inneemt, blijven de inkomsten groeien van 15 miljard dollar in 2015 tot 38,6 miljard dollar in 2020. Van die publieke clouddiensten is Software as a Service (of SaaS)de grootste, met 66,9 procent van alle inkomsten. Platform as a Service en Infrastructure as a Service zullen volgens IDC wel sneller groeien en dus tegen 2020 een groter deel van de koek in te nemen."Flexibiliteit, lage opstartkost en gebruiksgemak van veel clouddiensten veranderen de manier waarop bedrijven hun nieuwe IT-oplossingen selecteren en kopen," zegt Serena Da Rold, senior research manager bij IDC.