Lilium wil verticale landing combineren met horizontale topsnelheden

De vliegende taxi's van het Duitse bedrijf Lilium zijn een stap dichterbij gekomen. Nadat ze verticaal opstegen, haalden de bemande toestellen snelheden van 100 kilometer per uur. Het bedrijf gaat de snelheid opvoeren en gaat nu testen met topsnelheden van 300 kilometer per uur.

Elon Musk verstuurt eerste tweet via Starlink-satelliet

SpaceX-topman Elon Musk heeft naar eigen zeggen een tweet verstuurd via Starlink, het netwerk op basis van de communicatiesatellieten die zijn ruimtevaartbedrijf eerder dit jaar in een lage baan rond de aarde heeft gebracht.

Oracle-CEO Mark Hurd overleden

Afgelopen vrijdag is Mark Hurd overleden. De topman zorgde onder meer voor een herstructurering bij HP en was de afgelopen jaren co-CEO bij Oracle.

Nieuwe activiteit van hackersgroep The Dukes

The Dukes, een hackersgroep die zich mengde in de presidentsverkiezingen in de VS, lijkt niet verdwenen. Een hacking campagne van 2013 tot 2019 kan aan hen worden toegeschreven, met aanvallen tegen Oost-Europese en Westerse overheden, en hun ambassades in de VS.

Securitybedrijf NordVPN korte tijd gehackt

Een van de servers van NordVPN is vorig jaar gehackt. Dat zegt de provider van VPN-diensten zelf in een mededeling. Bij het lek zijn de surfgewoonten van enkele klanten korte tijd blootgesteld.

TikTok verwijdert IS-propaganda

TikTok, een sociale video-app die vooral bij jongeren populair is, heeft een IS-probleem. De Islamitische Staat zou de app gebruiken om zijn propaganda te verspreiden.

Indiase IT-reus in de ban van mogelijk boekhoudschandaal

De Indiase IT-gigant Infosys heeft zijn resultaten mogelijk rooskleuriger voorgesteld dan ze waren. Klokkenluiders beschuldigen topman Salil Parekh ervan aan te zetten tot ongeoorloofde boekhoudkundige trucs om de gerapporteerde winst op te krikken.

Review: Philips Hue starterkit met spraakassistent

5 star star star star star

Aan de hand van een Philips Hue starterkit, die geleverd wordt met één Google Home Mini Chalk miniluidspreker, drie Hue White and Color Ambiance E27 lampen, één Hue dimmer switch en één Hue Bridge 2.0, zoeken we uit hoe goed de slimme verlichting van Signify/Philips werkt in combinatie met Google Assistent.

Facebook haalt opnieuw Russische accounts uit de lucht

Facebook heeft een netwerk van Instagram-accounts die vanuit Rusland werden beheerd, uit de lucht gehaald. De accounts richtten zich met politieke boodschappen op Amerikanen aan de vooravond van de presidentsverkiezingen van volgend jaar en deden zich voor als van lokale mensen in Amerikaanse staten, waaronder Virginia en Florida, zei Facebook.

WeWork nog maar 8 miljard waard

Van de papieren megabeurswaarde van WeWork vóór het ingetrokken beursdebuut van de aanbieder van kantoorwerkruimtes is nog maar een fractie over.

Hackers dringen binnen bij cyberbeveiliger Avast

Cyberbeveiliger Avast is aangevallen door hackers. De aanvallers zijn inmiddels de deur uit gewerkt, aldus de Tsjechische virusbestrijder. Avast zegt niets over de daders en hun achtergronden en motieven.

Data News Jobs