De Coronalert-app kan stilaan uitdoven. Dat vindt Groen. De app dient om een coronabesmetting anoniem te melden aan contacten zodat die zich kunnen laten testen of in quarantaine gaan, maar biedt op dit moment volgens de partij geen meerwaarde meer.

Knack

De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een 'systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid', schrijft De Tijd zaterdag.

Samsung gaat de komende maanden fors investeren in opvouwbare smartphones. Deze telefoons gaan snel doorbreken bij een breder publiek, denkt de Zuid-Koreaanse techreus, die daarvoor vanaf 11 augustus een grote promotiecampagne gaat voeren. Op die dag zal Samsung ook zijn nieuwste generatie high-end modellen van dit type smartphone onthullen.

Analysebedrijf SAS Institute wil na meer dan veertig jaar privaat eigenaarschap in 2024 naar de beurs gaan. Dat zegt het bedrijf zelf in een persbericht.

Het volgende hardware-product dat we van Facebook mogen verwachten is een Ray Ban bril. Dat heeft CEO Mark Zuckerberg bevestigd tijdens een gesprek met analisten.

Telenet heeft de voorbije maanden moeite gehad om aan nieuwe tv-decoders te geraken. Oorzaak was de wereldwijde schaarste aan computerchips. 'Maar de toestand is wel aan het verbeteren', zegt topman John Porter.

Data News Jobs