Fabrikanten van Android-telefoons wachten te lang met het installeren van patches, waardoor oude kwetsbaarheden nog door aanvallers gebruikt kunnen worden. Dat schrijft Google's Project Zero.

Wie personeel in verschillende landen moet uitbetalen, weet hoe verschrikkelijk ingewikkeld het dan kan worden om het overzicht te behouden. De Vlaams-Brabantse start-up PayBIX wil werkgevers opnieuw de bomen door het bos laten zien met één overkoepelend payrollsysteem.

Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, heeft een meerderheidsbelang genomen in het Brusselse bedrijf Jetpack, dat gespecialiseerd is in data-analyse en artificiële intelligentie.

Onderzoek van IT-beveiligingsbedrijf G Data CyberDefense laat zien dat cybercriminelen nog steeds profiteren van het Log4J-lek, ook wel bekend als Log4Shell. Log4j is een opensource Java-logtool die door veel verschillende applicaties wordt gebruikt. De kwetsbaarheid kan potentieel grote schade aanrichten bij organisaties.

David Jennes

24 november is 'Verander je wachtwoord'-dag. Bijna dagelijks lezen we berichten over hackers, phishing of datalekken waarbij wachtwoorden voor shopping-websites, sociale media of mediaplatformen in verkeerde handen vallen. Toch is het veranderen van wachtwoord wellicht niet de juiste strategie, zegt David Jennes, Digital Security expert bij Wisemen. 'Ik geloof niet in 'Verander je wachtwoord'-dag, er is wel nood aan betere wachtwoordhygiëne. Tot er oplossingen komen die 100% veilig zijn.'

Het Europees Parlement is woensdagmiddag getroffen door een cyberaanval. De pro-Russische hackersgroep Killnet beweert erachter te zitten, zegt parlementsvoorzitter Roberta Metsola. Ze legt een verband met het besluit van het parlement eerder op de dag om Rusland te bestempelen als sponsor van terrorisme.

Data News Jobs