De FOD Beleid en Ondersteuning waarschuwt voor nieuwe phishingmails die vanuit My e-Box, de digitale brievenbus van de overheid, afkomstig lijken te zijn. De meeste recent gemelde nepberichten maken onder meer melding van een nieuw aanslagbiljet van de FOD Financiën of een verkeersboete van de FOD Justitie. De phishingmails zijn geformuleerd in foutloos Nederlands en zien er levensecht uit.

De Hubble kampt opnieuw met een storing. Alle instrumenten aan boord van de oude ruimtetelescoop staan sinds maandag in een safe mode en het wetenschappelijk onderzoek ligt stil. Het is de tweede keer dit jaar dat dit gebeurt. De vluchtleiding op aarde onderzoekt wat er aan de hand is.

Trends
Stijn Fockedey

Het Belgische softwarebedrijf Sigma Conso wordt overgenomen door zijn Canadese sectorgenoot Prophix. Het overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt. Sigma Conso is een specialist in software voor de financiële afdeling van bedrijven, vooral voor rapportering en consolidatie, het samenvoegen van boekhoudingen. Prophix focust op het opmaken van budgetten en voorspellingen.

Het betalingsbedrijf PayPal 'streeft op dit moment geen overname na van Pinterest'. Dat zegt PayPal, nadat eind vorige week geruchten waren opgedoken dat het het digitale prikbord voor afbeeldingen wilde kopen.

Trends

Facebook heeft in het derde kwartaal, van 1 juli tot 30 september, 9,2 miljard dollar (7,9 miljard euro) winst gemaakt. Dat is 17 procent meer dan een jaar eerder. De omzet steeg met 35 procent tot 29 miljard dollar (25 miljard euro), iets minder dan analisten hadden verwacht.

Techreus Apple geeft zijn besturingssystemen voor de Mac sinds jaar en dag de (bij)naam van een markante plek in Californië. Maandag sinds een uur of 19:00 is het de beurt aan Monterey, oftewel macOS 12. We lijsten de belangrijkste nieuwigheden voor je op.

Data News Jobs