Apple-topman Tim Cook kan niet duidelijk inschatten wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn op toekomstige producten van het techbedrijf. Hij zei dit tijdens Apples jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Hints over nieuwe gadgets bleven dit keer uit.

Insight, IT-adviseur en systemintegrator van technologische oplossingen, heeft Emma de Sousa aangesteld als volgende president EMEA. Zij zal Wolfgang Ebermann vervangen, maar de opvolging is pas gepland op 1 januari volgend jaar. Tot die tijd is er een gezamenlijke overgangsperiode die de continuïteit moet garanderen.

Carbon fiber oftewel koolstofvezel behoort tot de sterkste en lichtste materialen die er bestaan, en wordt om die reden onder meer gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie en in Formule 1-wagens. 'Waarom dan niet in smartphones?', bedacht het Duitse bedrijf Carbon Mobile, dat woensdag zijn nieuwste telefoon uit koolstofvezel voorstelde.

Grote technologiebedrijven als Alibaba, Amazon en Apple investeren steeds geld meer in financiële technologie. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is de grootste investeerder onder de techreuzen. Dat meldt het accountantsbureau KPMG op basis van eigen onderzoek.

Meerdere eigenaars van een Petnet SmartFeeder, een apparaat dat huisdieren op gezette tijden een portie voedsel voorschotelt, melden dat hun poes of hond dagenlang honger heeft geleden. De systemen van Petnet kampten met een storing, waardoor de slimme bakjes soms offline waren en de dieren menig maal aan hun snuit voorbij zagen gaan.

Veeam Software, leverancier van back-upoplossingen voor Cloud Data Management, heeft Gil Vega aangesteld als CISO. Hij rapporteert aan CEO Bill Largent en maakt deel uit van het executive managementteam.

Data News Jobs