Nieuwe versies van het populaire schietspel Call of Duty blijven in ieder geval de komende twee jaar te koop voor PlayStation-consoles. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Dit was even de vraag, omdat Microsoft vorige week aankondigde de maker van de spellen, Activision Blizzard, over te nemen. Microsoft maakt de Xbox en dat maakt de PlayStation van Sony een concurrent.

Chipmaker Nvidia maakt zich klaar om de overname van chipontwikkelaar Arm stop te zetten, dat schrijft Bloomberg News in een rapport. De overname krijgt tegenkanting van regulatoren.

Het lijkt er op dat de ooit ambitieuze plannen van Facebook om een eigen cryptomunt en wallet uit te brengen een stille dood gaan sterven. De organisatie zou bezig zijn met een verkoop van haar middelen.

Trends

De videoapp TikTok was vorig jaar het snelst groeiende merk wereldwijd. De waarde van het Chinese merk is meer dan verdrievoudigd, zo blijkt woensdag uit de rangschikking Brand Finance Global 500. Technologiegigant Apple blijft 's werelds meest waardevolle merk.

Julian Lennon, de oudste zoon van John Lennon, gaat een reeks spullen van zijn vader uit zijn persoonlijke verzameling digitaliseren en verkopen als non-fungible tokens (NFT's). Ook memorabilia van The Beatles komen op die manier onder de hamer. De onlineveiling vindt plaats op 7 februari.

Data News Jobs