Intel gaat 700 miljoen dollar investeren in een onderzoekslab dat koeltechnologie voor datacenters moet verbeteren. Het kijkt daarbij naar immersive liquid cooling: het toestel onderdompelen in vloeistof.

Boeing heeft donderdagavond zijn ruimtevaartuig Starliner succesvol gelanceerd. De Starliner vertrok om exact 18.54 uur lokale tijd van de lanceerbasis in Cape Canaveral in Florida voor een onbemande testvlucht naar het internationale ruimtestation ISS. Twee eerdere pogingen mislukten.

Canada laat telecombedrijven niet langer toe om apparatuur van de Chinese leveranciers ZTE en Huawei te gebruiken voor hun 5G-netwerken. Over die twee bedrijven zijn de zorgen over de nationale veiligheid te groot. Dat hebben de Canadese ministers voor Industrie en Openbare Veiligheid gezegd.

Bedrijfskritische IT-applicaties mogen het niet laten afweten, en dat vraagt degelijke monitoring. Met opensourcesoftware wil de Antwerpse start-up O11y bedrijven hiervoor de nodige tools aanreiken.

Na een eerste seed kapitaalronde in december komt er nog eens 700.000 euro bij van PMV en Vlaio. Daarmee kan de Antwerpse startup haar ontwikkeling en uitbreiding versnellen.

Op grotere vernieuwingen is het nog even geduld oefenen tot de zestiende versie van Apples mobiele besturingssystemen, waarvan je begin juni een preview kan verwachten. Maar ook iOS en iPadOS 15.5 herbergen noemenswaardige verbeteringen.

Data News Jobs