Frans van Houten vertrekt half oktober als topman van het Nederlandse medisch-technologiebedrijf Philips. Hij wordt opgevolgd door een andere Nederlander: Roy Jakobs, die nu ook al bij het bedrijf werkt.

Het Chinese technologieconcern Huawei heeft zijn omzet in het voorbije kwartaal voor het eerst sinds eind 2020 weten op te krikken. Dat heeft het financiële nieuwsagentschap Bloomberg berekend op basis van de halfjaarcijfers.

Wie afgelopen Patch Tuesday updates voor Microsoft 365 installeerde kan met crashes kampen. Microsoft heeft de update stopgezet en raadt aan om terug te keren naar de vorige versie.

Een voorstel van de Ierse privacytoezichthouder om het gebruik van standaardclausules voor het versturen van persoonlijke gegevens naar de Verenigde Staten te blokkeren, lijkt op de lange baan te worden geschoven. Dat betekent dat bedrijven als Meta dat nog een tijd mogen blijven doen.

Na jaren treuzelen begint Facebook met testen voor standaard end-to-end encryptie voor Messenger. De timing is niet toevallig want het bedrijf deelde deze week chats waardoor een tiener werd gearresteerd.

De ecologische voetafdruk van een product begint een dingetje te worden. Maar daarom weten bedrijven nog niet hoe ze die exact kunnen berekenen. Met een online softwareplatform wil de Antwerpse start-up ClimateCamp hen helpen de impact van de hele keten in kaart te brengen.

Data News Jobs