In een open brief vragen acht Europese techbedrijven dat Europa niet doorgaat met een plan om beveiligde communicatie af te bouwen. Ze wijzen er op dat dit niets uithaalt tegen terreur of kindermisbruik.

Het is vanaf eind deze maand niet langer toegelaten om in Turkije aankopen te doen met cryptomunten. De Turkse centrale bank waarschuwt voor misbruik.

Een zorgassistent die ingrijpt voordat een bewoner valt. Of die dehydratie signaleert voor ze het problematische punt is gepasseerd. De Oost-Vlaamse start-up Tequinity levert het met dank aan de technologie.

Microsoft komt met een opfrissing van haar Surface laptops. Het design blijft ongewijzigd, maar onder meer de batterij gaat voortaan langer mee.

De grootste chipfabrikant ter wereld boekte bijna een vijfde meer winst in haar eerste kwartaal. Tegelijk kondigt het forse investeringen aan om het chiptekort aan te pakken.

Belgisch IT-bedrijf Keyware Technologies zet zijn CEO Stéphane Vandervelde aan de deur. Eerder op de ochtend meldde waakhond FSMA dat het had een dossier rond de CEO had overgemaakt aan het gerecht.

Data News Jobs