De universele oplader voor alle smartphones, tablets en camera's in de Europese Unie zal pas iets zijn voor 2024. Producenten krijgen 24 maanden om hun producten aan te passen, maar eerst moet ook de wet nog worden goedgekeurd.

De eerste computerafbeeldingen van een smiley en een triestig gezichtje hebben op een veiling 237.500 dollar (202.360 euro) opgebracht. De emoticons werden in 1982 uitgevonden door Scott E. Fahlman, een professor computerwetenschappen aan de Carnegie Mellon University, in Pittsburgh.

Ransomwarebende REvil zou achterpoortjes in de eigen software hebben zitten, die het mogelijk maakte om onderhandelingen met slachtoffers over te nemen.

Er waait een digitaliseringsgolf door het boekhoudlandschap, en dat heeft zo zijn gevolgen. Want wie niet meer nodig is voor het inboeken van facturen of verwerken van een aangifte, moet al gauw een andere bezigheid zoeken. Bizzcontrol geeft accountants een beter inzicht in de cijfers, waardoor ze hun adviesfunctie kunnen versterken.

Naast de 'Volg'-knop op Twitter-profielen kunnen gebruikers binnenkort ook een knop met een bankbriefje activeren. Via die knop kunnen bezoekers van het profiel dan een 'fooi' geven.

Data News verkiest Fabien Pinckaers, oprichter en CEO van Odoo, tot ICT Personality of the Year 2021. De man ontving de prijs op de 22ste editie van de Data News Awards for Excellence, een jaarlijks evenement dat bedrijven bekroont die zich in de ICT-sector hebben onderscheiden.

In antwoord op Mobile Vikings, Scarlet en een mogelijk vierde netwerkspeler komt Orange met hey!, een eenvoudig mobiel abonnement zonder franjes en zonder telefonische klantendienst.

Microsoft vernieuwt haar Surface gamma. Vijf nieuwe toestellen, één opgefrist toestel en een reeks accessoires zijn dit najaar en begin 2022 in België beschikbaar voor consumenten en/of zakelijke gebruikers.

Zyxel Networks, leverancier van cloud-oplossingen, wil zijn marktaandeel in België en Luxemburg verder vergroten. Het bedrijf opende donderdag daarom een eigen vestiging in ons land, op het Bedrijvencentrum van Mechelen.

Formbook is sinds deze maand wereldwijd de meest gebruikte malware. Uit onderzoek van Check Point Research blijkt dat ongeveer 4,5 procent van alle organisaties al slachtoffer werd van een dergelijke aanval. Hiermee stoot Formbook de 'populaire' Trickbot van de troon.

In de afgelopen twaalf maanden zijn er bijna 5.000 nieuwe cryptomunten op de markt gebracht. Dat zegt het Ierse handelsplatform voor digitale munten Cryptoparrot op basis van onderzoek. In totaal zijn er volgens de onderzoekers nu meer dan 12.000 verschillende digitale munten.

Apple zal het populaire onlinespel Fortnite blijven verbieden in zijn App Store tot zijn slepende juridische conflict met maker Epic Games voorbij is en alle beroepsmogelijkheden zijn uitgeput. Dat heeft Apple laten weten aan Epic. Volgens Epic-topman Tim Sweeney kan dit nog wel vijf jaar in beslag nemen.

Data News Jobs