De cijfers komen van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Die organisatie is uiteraard blij met de recordcijfers. "2015 was het jaar van de economische heropstanding voor Limburg", oppert gedelegeerd bestuurder Johann Leten. "En alle signalen wijzen er op dat ook 2016 een jaar van voorspoed kan worden. Zeker wanneer we naar de starters kijken."

In januari 2016 werden liefst 765 start-ups geregistreerd. Sinds de start van de tellingen in 2008 het hoogste aantal voor de maand januari. Het hoge tempo van 2015 wordt dus aangehouden. In totaliteit zagen toen 5.118 ondernemingen het licht, met ruime voorsprong het grootste aantal sinds 2011.

Leten: "Zonder te zaaien, kan je niet oogsten. Ik ben er van overtuigd dat uit al deze start-ups verschillende mooie en grote bedrijven zullen groeien. Laten we hopen dat we blijven voortgaan op dit elan. De Limburgse economie kan immers alleen maar baten met de nodige bloedvernieuwing."

De cijfers komen van Voka - Kamer van Koophandel Limburg. Die organisatie is uiteraard blij met de recordcijfers. "2015 was het jaar van de economische heropstanding voor Limburg", oppert gedelegeerd bestuurder Johann Leten. "En alle signalen wijzen er op dat ook 2016 een jaar van voorspoed kan worden. Zeker wanneer we naar de starters kijken." In januari 2016 werden liefst 765 start-ups geregistreerd. Sinds de start van de tellingen in 2008 het hoogste aantal voor de maand januari. Het hoge tempo van 2015 wordt dus aangehouden. In totaliteit zagen toen 5.118 ondernemingen het licht, met ruime voorsprong het grootste aantal sinds 2011.Leten: "Zonder te zaaien, kan je niet oogsten. Ik ben er van overtuigd dat uit al deze start-ups verschillende mooie en grote bedrijven zullen groeien. Laten we hopen dat we blijven voortgaan op dit elan. De Limburgse economie kan immers alleen maar baten met de nodige bloedvernieuwing."