Jide, zoals het bedrijf heet dat de Android-stick op de markt wil brengen, is een campagne gestart op Kickstarter voor zijn 'Remix Mini'.

Geïnteresseerden krijgen niet zomaar Android op hun pc-scherm getoverd, maar Remix OS, een aangepaste versie van de software die meer weg heeft van Windows of van Chrome OS dan van Android.

Zo is er een startmenu voorzien, en kan je naar links swipen om een notificatievenster à la Windows op je scherm te toveren. Remix maakt het ook mogelijk om Android-apps in verschillende vensters te laten draaien, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je met een gewone pc zit te werken.

Remix OS is gebaseerd op Android Lollipop, maar zal binnen afzienbare tijd een update krijgen naar Android 6.0 Marshmallow.

De USB-dongle waar Remix OS op staat kost 70 dollar, en kan gebruikt worden op alle x86 pc's (of Mac's). Je kan het systeem trouwens ook gewoon downloaden naar een USB 3.0-stick.

Jide, zoals het bedrijf heet dat de Android-stick op de markt wil brengen, is een campagne gestart op Kickstarter voor zijn 'Remix Mini'. Geïnteresseerden krijgen niet zomaar Android op hun pc-scherm getoverd, maar Remix OS, een aangepaste versie van de software die meer weg heeft van Windows of van Chrome OS dan van Android. Zo is er een startmenu voorzien, en kan je naar links swipen om een notificatievenster à la Windows op je scherm te toveren. Remix maakt het ook mogelijk om Android-apps in verschillende vensters te laten draaien, waardoor je echt het gevoel krijgt dat je met een gewone pc zit te werken. Remix OS is gebaseerd op Android Lollipop, maar zal binnen afzienbare tijd een update krijgen naar Android 6.0 Marshmallow.De USB-dongle waar Remix OS op staat kost 70 dollar, en kan gebruikt worden op alle x86 pc's (of Mac's). Je kan het systeem trouwens ook gewoon downloaden naar een USB 3.0-stick.