Vanaf zaterdag 18 juni is bij Aldi een Medion desktop-pc te koop voor slechts 399 euro. We overlopen de specificaties van dit instapmodel.

Het hart van deze desktop is een wat ongewone keuze: een AMD Athlon II X4 640 processor. Dat is een cpu met vier kernen die werkt aan 3.0 GHz. Echt zuinig is hij niet - hij verbruikt maximaal 95 watt, terwijl er varianten op de markt zijn die het met 45 watt doen - maar hij is wel uitgerust met AMD's PowerNow! 3.0 technologie. Die zorgt er voor dat de opgenomen energie beter afgestemd wordt op de gevraagde rekenkracht.

Uit hetzelfde huis als de CPU komt de grafische kaart: een AMD Radeon HD 6450. Dit is een recente kaart die bovendien erg energiezuinig (9 tot maximaal 27 watt) is. De pc heeft de typische hoogglanzende kast met bovenaan een ligplaats (dockingstation) voor een externe harde schijf van het type HDDrive2go super speed. De aansluiting gebeurt hier zonder kabel en is van het type USB 3.0. De oudere HDDrive2go's hebben een e-Sata aansluiting en passen dus NIET in dit dockingstation.

Aansluitingen

Met de harde schijf van 1 TB kunnen we best tevreden zijn en een werkgeheugen van 4 GB DDR3 SDRAM is in combinatie met de 64-bit Premium versie van Windows 7 perfect voor deze computer. Vooraan vind je nog een USB 3.0 én een USB 2.0 bus. Achter een luikje vind je een multi-kaartlezer naast een e-SATA bus. De brander is multistandaard en kan zelfs Dual Layer DVD-/CD aan maar uiteraard geen Blu-ray.

Software

De Medion Akoya E4200 D (MD 8359) kan zowel in een bekabeld als aan een draadloos netwerk geïntegreerd worden. Ook het software pakket is zoals we gewoon zijn: Windows 7 Home Premium 64 Bit, Microsoft Office Starter 2010, het in tijd beperkte Kaspersky Internet Security 2011, Windows Live Essentials, CyberLink Power2Go en tot slot het Medion MediaPack dat ze beter het Ashampoo MediaPack hadden genoemd.

Conclusie

De Medion Akoya E4200 D (MD 8359) is geen krachtpatser, geen snelheidsmonster. De processor zal, ondanks zijn "budget"-label, zijn werk wel doen, daar twijfelen we niet aan. Alles staat of valt met de grafische kaart. Die is geschikt voor office toepassingen, Photoshoppen, bekijken van video's, Skypen, You-Tuben, Facebooken, Twitteren. Maar van zodra je naar rekenintensieve actiespelletjes of 3D-animatie grijpt, wordt dat een absolute No Go. Maar voor minder dan 400 euro is dit toch een degelijke, vrij complete pc.

Bron: www.diskidee.be

Vanaf zaterdag 18 juni is bij Aldi een Medion desktop-pc te koop voor slechts 399 euro. We overlopen de specificaties van dit instapmodel. Het hart van deze desktop is een wat ongewone keuze: een AMD Athlon II X4 640 processor. Dat is een cpu met vier kernen die werkt aan 3.0 GHz. Echt zuinig is hij niet - hij verbruikt maximaal 95 watt, terwijl er varianten op de markt zijn die het met 45 watt doen - maar hij is wel uitgerust met AMD's PowerNow! 3.0 technologie. Die zorgt er voor dat de opgenomen energie beter afgestemd wordt op de gevraagde rekenkracht. Uit hetzelfde huis als de CPU komt de grafische kaart: een AMD Radeon HD 6450. Dit is een recente kaart die bovendien erg energiezuinig (9 tot maximaal 27 watt) is. De pc heeft de typische hoogglanzende kast met bovenaan een ligplaats (dockingstation) voor een externe harde schijf van het type HDDrive2go super speed. De aansluiting gebeurt hier zonder kabel en is van het type USB 3.0. De oudere HDDrive2go's hebben een e-Sata aansluiting en passen dus NIET in dit dockingstation. AansluitingenMet de harde schijf van 1 TB kunnen we best tevreden zijn en een werkgeheugen van 4 GB DDR3 SDRAM is in combinatie met de 64-bit Premium versie van Windows 7 perfect voor deze computer. Vooraan vind je nog een USB 3.0 én een USB 2.0 bus. Achter een luikje vind je een multi-kaartlezer naast een e-SATA bus. De brander is multistandaard en kan zelfs Dual Layer DVD-/CD aan maar uiteraard geen Blu-ray.SoftwareDe Medion Akoya E4200 D (MD 8359) kan zowel in een bekabeld als aan een draadloos netwerk geïntegreerd worden. Ook het software pakket is zoals we gewoon zijn: Windows 7 Home Premium 64 Bit, Microsoft Office Starter 2010, het in tijd beperkte Kaspersky Internet Security 2011, Windows Live Essentials, CyberLink Power2Go en tot slot het Medion MediaPack dat ze beter het Ashampoo MediaPack hadden genoemd. ConclusieDe Medion Akoya E4200 D (MD 8359) is geen krachtpatser, geen snelheidsmonster. De processor zal, ondanks zijn "budget"-label, zijn werk wel doen, daar twijfelen we niet aan. Alles staat of valt met de grafische kaart. Die is geschikt voor office toepassingen, Photoshoppen, bekijken van video's, Skypen, You-Tuben, Facebooken, Twitteren. Maar van zodra je naar rekenintensieve actiespelletjes of 3D-animatie grijpt, wordt dat een absolute No Go. Maar voor minder dan 400 euro is dit toch een degelijke, vrij complete pc.Bron: www.diskidee.be