Pc's en laptops zijn wel vaker te koop bij Aldi, maar nu legt de winkelketen ook een Android smartphone in de rekken die slechts 199 euro kost en te koop is vanaf zaterdag 15 oktober. Is het een interessant aanbod? We bekeken de specificaties.

De Medion MD98910 die Aldi verkoopt draait de nieuwste Android-versie (Gingerbread 2.3.4), heeft een capacitief aanraakgevoelig led-scherm van 10,9 cm (4,3 inch) en wordt geleverd met allerlei accessoires, waaronder een carkit en navigatiesoftware met voorgeïnstalleerde kaarten. Met deze smartphone kun je dus niet alleen telefoneren en internetten, maar ook navigeren.

Ook een FM-radio is ingebouwd. Op de achterkant zit een 5-megapixelcamera met led-flits en op de voorkant een 2-megapixelcamera voor videogesprekken. Mobiel internetten kan via WiFi (802.11b/g), UMTS, EDGE of GPRS. Een 4 GB microSD-kaartje is ook in de prijs inbegrepen en als dat niet genoeg is verkoopt Aldi je voor 19,99 euro nog een 16 GB exemplaar van Intuix erbij.

Made in China

Met wat zoekwerk ontdekken we al gauw dat de Medion MD 98910 gemaakt wordt door de Chinese fabrikant ZTE. Dat is helemaal niet negatief; zowat alle smartphones worden tegenwoordig in het Verre Oosten geproduceerd en ZTE is een van de grootste smartphone-fabrikanten ter wereld. Het gaat specifiek om een OEM (Original Equipment Manufacturer)-uitvoering van de ZTE Skate smartphone die nog maar onlangs werd geïntroduceerd.

Deze smartphone zou qua prestaties tussen de HTC Legend en HTC Desire zitten. Hoelang de batterij het uithoudt, is niet duidelijk. Volgens een Engelse site houdt deze smartphone het tot 288 uur uit in standby en tot 5 uur tijdens gesprekken. Maar vuistregel is dat je ook de duurdere Android-smartphones elke dag aan de lader moet hangen, dus dat zal bij deze Aldi-uitvoering zeker niet anders zijn.

Conclusie

Android-smartphones met 4.3-inch schermen kosten gemiddeld 2,5 keer méér dan de Aldi Medion Life P4310 (MD 98910) Android smartphone. En zelfs goedkopere Android-smartphones met kleinere schermen vind je niet voor 199 euro. Ben je dus op zoek naar een Android toestel met de laatste versie van dit besturingssysteem en ben je bereid wat compromissen te sluiten op het vlak van snelheid en geheugen dan lijkt deze Aldi-aanbieding echt de moeite waard.

Bron: www.diskidee.be

Pc's en laptops zijn wel vaker te koop bij Aldi, maar nu legt de winkelketen ook een Android smartphone in de rekken die slechts 199 euro kost en te koop is vanaf zaterdag 15 oktober. Is het een interessant aanbod? We bekeken de specificaties. De Medion MD98910 die Aldi verkoopt draait de nieuwste Android-versie (Gingerbread 2.3.4), heeft een capacitief aanraakgevoelig led-scherm van 10,9 cm (4,3 inch) en wordt geleverd met allerlei accessoires, waaronder een carkit en navigatiesoftware met voorgeïnstalleerde kaarten. Met deze smartphone kun je dus niet alleen telefoneren en internetten, maar ook navigeren. Ook een FM-radio is ingebouwd. Op de achterkant zit een 5-megapixelcamera met led-flits en op de voorkant een 2-megapixelcamera voor videogesprekken. Mobiel internetten kan via WiFi (802.11b/g), UMTS, EDGE of GPRS. Een 4 GB microSD-kaartje is ook in de prijs inbegrepen en als dat niet genoeg is verkoopt Aldi je voor 19,99 euro nog een 16 GB exemplaar van Intuix erbij. Made in ChinaMet wat zoekwerk ontdekken we al gauw dat de Medion MD 98910 gemaakt wordt door de Chinese fabrikant ZTE. Dat is helemaal niet negatief; zowat alle smartphones worden tegenwoordig in het Verre Oosten geproduceerd en ZTE is een van de grootste smartphone-fabrikanten ter wereld. Het gaat specifiek om een OEM (Original Equipment Manufacturer)-uitvoering van de ZTE Skate smartphone die nog maar onlangs werd geïntroduceerd. Deze smartphone zou qua prestaties tussen de HTC Legend en HTC Desire zitten. Hoelang de batterij het uithoudt, is niet duidelijk. Volgens een Engelse site houdt deze smartphone het tot 288 uur uit in standby en tot 5 uur tijdens gesprekken. Maar vuistregel is dat je ook de duurdere Android-smartphones elke dag aan de lader moet hangen, dus dat zal bij deze Aldi-uitvoering zeker niet anders zijn. ConclusieAndroid-smartphones met 4.3-inch schermen kosten gemiddeld 2,5 keer méér dan de Aldi Medion Life P4310 (MD 98910) Android smartphone. En zelfs goedkopere Android-smartphones met kleinere schermen vind je niet voor 199 euro. Ben je dus op zoek naar een Android toestel met de laatste versie van dit besturingssysteem en ben je bereid wat compromissen te sluiten op het vlak van snelheid en geheugen dan lijkt deze Aldi-aanbieding echt de moeite waard. Bron: www.diskidee.be