De PocketBook IQ 701 is een e-reader met tft-kleurenscherm in de vorm van een Android 2.x tablet. Hoe verhoudt hij zich tot een monochrome e-reader met 'elektronisch papier'?

PocketBook heeft verschillende monochrome e-readers met E-Ink schermen, maar deze PocketBook IQ 701 heeft een tft-kleurenscherm met een diagonaal van 7 inch. Software van dienst is Android 2.0, dat je via een firmware kunt upgraden naar versie 2.1. Maar de Android Market is standaard niet beschikbaar op dit apparaat. Wel heb je toegang tot een hele rits alternatieve app-stores voor Android.

Uitrusting

De bouwkwaliteit is uitstekend en je kunt deze e-readertablet ook in verschillende kleuren kopen. De PocketBook IQ 701 gebruikt een 800 MHz ARM11-processor van Samsung en heeft 256 MB intern geheugen. Daarnaast heeft hij ook 2 GB intern flashgeheugen. WiFi 802.11/b/g/n en een accelerometer zijn ingebouwd. De Li-Polymer accu heeft een capaciteit van 1600 mAh. Deze tablet weegt 516 gram. Dat is veel meer dan een typische monochrome e-lezer.

E-boeken

Wil je een Nederlandstalig boek met kopieerbescherming lezen dan kan dat helaas niet met de PocketBook-app. Het kan alleen met de vooraf geïnstalleerde Digilezen app van de Nederlandse webwinkel Bol.com. Ook de Amazon Kindle app is geïnstalleerd, dus desgewenst kun je ook beschermde Engelstalige Kindle-boeken lezen met de PocketBook IQ 701.

Conclusie

De PocketBook IQ 701 is met een prijskaartje van 179 euro een betaalbare Android-tablet met beperkte tablet-functionaliteit. Het apparaat is op de eerste plaats bedoeld als e-reader, maar je kunt er ook mee surfen en bijvoorbeeld YouTube-films bekijken. Helaas is de software-integratie niet honderd procent geslaagd. Dat is vooral het geval als je op de eerste plaats Nederlandstalige e-boeken wil kopen en lezen. Lees je vooral niet-beschermde boeken of veel Engelstalige boeken dan biedt deze e-reader wel een brede ondersteuning van allerlei e-boekformaten. Ook kan de kleurweergave voor sommige types van documenten een voordeel zijn. Maar om vlot elektronische tijdschriften of catalogi te bekijken is het scherm eigenlijk iets te klein.

Bron: www.diskidee.be

De PocketBook IQ 701 is een e-reader met tft-kleurenscherm in de vorm van een Android 2.x tablet. Hoe verhoudt hij zich tot een monochrome e-reader met 'elektronisch papier'? PocketBook heeft verschillende monochrome e-readers met E-Ink schermen, maar deze PocketBook IQ 701 heeft een tft-kleurenscherm met een diagonaal van 7 inch. Software van dienst is Android 2.0, dat je via een firmware kunt upgraden naar versie 2.1. Maar de Android Market is standaard niet beschikbaar op dit apparaat. Wel heb je toegang tot een hele rits alternatieve app-stores voor Android. UitrustingDe bouwkwaliteit is uitstekend en je kunt deze e-readertablet ook in verschillende kleuren kopen. De PocketBook IQ 701 gebruikt een 800 MHz ARM11-processor van Samsung en heeft 256 MB intern geheugen. Daarnaast heeft hij ook 2 GB intern flashgeheugen. WiFi 802.11/b/g/n en een accelerometer zijn ingebouwd. De Li-Polymer accu heeft een capaciteit van 1600 mAh. Deze tablet weegt 516 gram. Dat is veel meer dan een typische monochrome e-lezer.E-boekenWil je een Nederlandstalig boek met kopieerbescherming lezen dan kan dat helaas niet met de PocketBook-app. Het kan alleen met de vooraf geïnstalleerde Digilezen app van de Nederlandse webwinkel Bol.com. Ook de Amazon Kindle app is geïnstalleerd, dus desgewenst kun je ook beschermde Engelstalige Kindle-boeken lezen met de PocketBook IQ 701. ConclusieDe PocketBook IQ 701 is met een prijskaartje van 179 euro een betaalbare Android-tablet met beperkte tablet-functionaliteit. Het apparaat is op de eerste plaats bedoeld als e-reader, maar je kunt er ook mee surfen en bijvoorbeeld YouTube-films bekijken. Helaas is de software-integratie niet honderd procent geslaagd. Dat is vooral het geval als je op de eerste plaats Nederlandstalige e-boeken wil kopen en lezen. Lees je vooral niet-beschermde boeken of veel Engelstalige boeken dan biedt deze e-reader wel een brede ondersteuning van allerlei e-boekformaten. Ook kan de kleurweergave voor sommige types van documenten een voordeel zijn. Maar om vlot elektronische tijdschriften of catalogi te bekijken is het scherm eigenlijk iets te klein.Bron: www.diskidee.be