Nieuwe modellen in de Brilliance serie lcd-monitoren van Philips zijn uitgerust met de energiebesparende PowerSensor-technologie. We bekeken de recent geïntroduceerde 22-inch Brilliance 225PL monitor

Wanneer je je van je werkplek verwijdert, schakelen de PowerSensor-schermen van Philips automatisch over naar een energiezuinige stand. Vooral binnen bedrijven waar er soms heel veel monitoren staan, kan dit aardig wat energie besparen. Maar ook voor privégebruikers die inzitten met hun energieverbruik is die PowerSensor een interessante besparing.

PowerSensors Op de voorkant aan weerszijden van de bedieningsstrip zitten in de smalle schermrand, waar zich ook de speakers bevinden, twee infrarode sensoren. Je kunt deze PowerSensor uitschakelen of op vier gevoeligheidsniveaus instellen. Wanneer deze sensoren detecteren dat je niet voor je scherm zit, wordt de achtergrondverlichting gedimd. Het stroomverbruik valt dan terug. Zodra je weer voor je scherm gaat zitten, verschijnt het beeld opnieuw. Dit gebeurt direct en zonder enige hapering. Telkens wanneer je dus even niet voor de monitor zit, verbruikt die een pak minder energie, zonder dat je daar enige last van hebt tijdens je werk.

Energiebesparing

Volgens onze metingen loont de energiebesparing van de PowerSensor echt de moeite. Bij een voor onze werkplek ideale instelling (helderheid op 70 en contrast op 50) verbruikt de Brilliance 225PL gemiddeld 25,2 Watt. Dat is overigens wel iets meer dan zijn voorganger, de Brilliance 225P1, die maar 22 Watt verbruikt. Als de PowerSensor detecteert dat er niemand voor het scherm zit, daalt het energieverbruik tot 16,3 Watt (14,8 Watt bij zijn voorganger). Als de verlichting helemaal uitvalt, verbruikt hij nog 1,1 Watt (0,5 Watt bij de voorganger).

Conclusie

De Philips Brilliance 225PL2 is geschikt voor kantoorwerk. De ingebouwde stroombesparing is erg nuttig in een kantooromgeving. Behalve de extra usb-poorten en de handiger tiptoetsbediening is er verder weinig verbetering tegenover zijn voorganger, de Philips Brilliance 225P1. Het stroomverbruik ligt zelfs iets hoger dan bij zijn voorganger.

Bron: www.diskidee.be

Nieuwe modellen in de Brilliance serie lcd-monitoren van Philips zijn uitgerust met de energiebesparende PowerSensor-technologie. We bekeken de recent geïntroduceerde 22-inch Brilliance 225PL monitor Wanneer je je van je werkplek verwijdert, schakelen de PowerSensor-schermen van Philips automatisch over naar een energiezuinige stand. Vooral binnen bedrijven waar er soms heel veel monitoren staan, kan dit aardig wat energie besparen. Maar ook voor privégebruikers die inzitten met hun energieverbruik is die PowerSensor een interessante besparing. PowerSensors Op de voorkant aan weerszijden van de bedieningsstrip zitten in de smalle schermrand, waar zich ook de speakers bevinden, twee infrarode sensoren. Je kunt deze PowerSensor uitschakelen of op vier gevoeligheidsniveaus instellen. Wanneer deze sensoren detecteren dat je niet voor je scherm zit, wordt de achtergrondverlichting gedimd. Het stroomverbruik valt dan terug. Zodra je weer voor je scherm gaat zitten, verschijnt het beeld opnieuw. Dit gebeurt direct en zonder enige hapering. Telkens wanneer je dus even niet voor de monitor zit, verbruikt die een pak minder energie, zonder dat je daar enige last van hebt tijdens je werk. Energiebesparing Volgens onze metingen loont de energiebesparing van de PowerSensor echt de moeite. Bij een voor onze werkplek ideale instelling (helderheid op 70 en contrast op 50) verbruikt de Brilliance 225PL gemiddeld 25,2 Watt. Dat is overigens wel iets meer dan zijn voorganger, de Brilliance 225P1, die maar 22 Watt verbruikt. Als de PowerSensor detecteert dat er niemand voor het scherm zit, daalt het energieverbruik tot 16,3 Watt (14,8 Watt bij zijn voorganger). Als de verlichting helemaal uitvalt, verbruikt hij nog 1,1 Watt (0,5 Watt bij de voorganger). Conclusie De Philips Brilliance 225PL2 is geschikt voor kantoorwerk. De ingebouwde stroombesparing is erg nuttig in een kantooromgeving. Behalve de extra usb-poorten en de handiger tiptoetsbediening is er verder weinig verbetering tegenover zijn voorganger, de Philips Brilliance 225P1. Het stroomverbruik ligt zelfs iets hoger dan bij zijn voorganger. Bron: www.diskidee.be