De Nokia Bluetooth Headset BH-609 is compatibel met Bluetooth specificatie 2.1 + EDR. Je kan het toestel dus met elke moderne, Bluetooth compatibele, mobiele telefoon gebruiken. We testten deze headset.

De Nokia Bluetooth Headset BH-609 oogt erg stijlvol. De headset is uitgevoerd in muisgrijs met chroomkleurige accenten. De BH-609 headset is erg slank, maar ziet er zeer solide uit. Op de voorzijde van de headset zien we een multifunctionele toets en de microfoons. De rechter zijkant biedt plaats aan de voedingsaansluiting. Op de linker zijkant werd een volume/mute toets aangebracht. De bovenzijde beschikt over een 'Mijn eigen knop'. Tot slot vinden we op de achterzijde een indicatielampje, het oortje zelf en een bevestiging voor de meegeleverde oorlus.

Ingebruikname

We laden de batterij voor het eerste gebruik volledig op met de meegeleverde AC-15E thuislader. Wanneer de batterij vol is, wordt het indicatielampje groen. Als de batterij bijna leeg is, hoor je om de vijf minuten een geluidssignaal en knippert het indicatielampje rood. We schakelen de BH-609 headset in door de multifunctionele toets ongeveer twee seconden ingedrukt te houden.

De headset wordt in koppelingsmodus gestart als deze nog niet gekoppeld werd met een apparaat. Je kan de BH-609 headset koppelen met maximaal acht apparaten, maar het aantal actieve verbindingen is beperkt tot twee. Binnen drie minuten moet je de Bluetooth-functie op je mobiele telefoon activeren en zoeken naar Bluetooth apparaten.

Mijn eigen knop

De BH-609 headset zit goed in het oor en dus hebben we het meegeleverde oorhaakje zelfs niet moeten gebruiken. De gesprekskwaliteit is zeer goed en de bediening zeer intuïtief. Het oorhaakje zelf oogt een beetje fragiel, maar blijkt toch vrij stevig te zijn.

De BH-609 headset heeft een snelkoppelingstoets die je kan gebruiken om verschillende functies uit te voeren op een compatibel Nokia-apparaat. Om dit te doen, moet je de Nokia Accessory Setup Application uitvoeren. Deze toepassing kan ook headsetinformatie weergeven en instellingen wijzigen als de headset is verbonden met je Nokia-telefoon. Als de toepassing (nog) niet beschikbaar is voor jouw Nokia-apparaat, doet de toets dienst om de microfoon te dempen tijdens een oproep.

Conclusie

De stijlvolle Nokia Bluetooth Headset BH-609 biedt een goed draagcomfort en een goede gesprekskwaliteit. Je kan de BH-609 headset gelijktijdig met twee apparaten verbinden. Dankzij de meegeleverde AC-15E lader kan je de headset in één uur volledig opladen. Nokia voorziet geen autolader. Mensen die veel onderweg zijn, schaffen deze dus best apart aan.

Bron: www.diskidee.be

De Nokia Bluetooth Headset BH-609 is compatibel met Bluetooth specificatie 2.1 + EDR. Je kan het toestel dus met elke moderne, Bluetooth compatibele, mobiele telefoon gebruiken. We testten deze headset. De Nokia Bluetooth Headset BH-609 oogt erg stijlvol. De headset is uitgevoerd in muisgrijs met chroomkleurige accenten. De BH-609 headset is erg slank, maar ziet er zeer solide uit. Op de voorzijde van de headset zien we een multifunctionele toets en de microfoons. De rechter zijkant biedt plaats aan de voedingsaansluiting. Op de linker zijkant werd een volume/mute toets aangebracht. De bovenzijde beschikt over een 'Mijn eigen knop'. Tot slot vinden we op de achterzijde een indicatielampje, het oortje zelf en een bevestiging voor de meegeleverde oorlus.IngebruiknameWe laden de batterij voor het eerste gebruik volledig op met de meegeleverde AC-15E thuislader. Wanneer de batterij vol is, wordt het indicatielampje groen. Als de batterij bijna leeg is, hoor je om de vijf minuten een geluidssignaal en knippert het indicatielampje rood. We schakelen de BH-609 headset in door de multifunctionele toets ongeveer twee seconden ingedrukt te houden. De headset wordt in koppelingsmodus gestart als deze nog niet gekoppeld werd met een apparaat. Je kan de BH-609 headset koppelen met maximaal acht apparaten, maar het aantal actieve verbindingen is beperkt tot twee. Binnen drie minuten moet je de Bluetooth-functie op je mobiele telefoon activeren en zoeken naar Bluetooth apparaten. Mijn eigen knopDe BH-609 headset zit goed in het oor en dus hebben we het meegeleverde oorhaakje zelfs niet moeten gebruiken. De gesprekskwaliteit is zeer goed en de bediening zeer intuïtief. Het oorhaakje zelf oogt een beetje fragiel, maar blijkt toch vrij stevig te zijn.De BH-609 headset heeft een snelkoppelingstoets die je kan gebruiken om verschillende functies uit te voeren op een compatibel Nokia-apparaat. Om dit te doen, moet je de Nokia Accessory Setup Application uitvoeren. Deze toepassing kan ook headsetinformatie weergeven en instellingen wijzigen als de headset is verbonden met je Nokia-telefoon. Als de toepassing (nog) niet beschikbaar is voor jouw Nokia-apparaat, doet de toets dienst om de microfoon te dempen tijdens een oproep.ConclusieDe stijlvolle Nokia Bluetooth Headset BH-609 biedt een goed draagcomfort en een goede gesprekskwaliteit. Je kan de BH-609 headset gelijktijdig met twee apparaten verbinden. Dankzij de meegeleverde AC-15E lader kan je de headset in één uur volledig opladen. Nokia voorziet geen autolader. Mensen die veel onderweg zijn, schaffen deze dus best apart aan.Bron: www.diskidee.be