We testten de HTC Wildfire. Met de integratie van sociale netwerken en daarbovenop de klantvriendelijke prijs heeft deze smartphone veel potentieel bij de jeugd.

Het Taiwanese High Tech Computer, kortweg HTC, richt zich steeds meer op de (jeugdige) consument. Het bedrijf verliest hiermee niet zijn eigenheid, want synchronisatie met Microsoft Outlook en Exchange blijft een belangrijke pijler voor HTC. Ook met de lager geprijsde smartphones als de Wildfire blijft synchronisatie mogelijk.

Design
De HTC Wilfire heeft veel weg van de HTC Desire. Het toestel is uitgevoerd in een soort mat brons en donkergrijs. Het scherm kreeg een glanzende zwarte kader. Overigens heeft het scherm veel weg van een spiegel en dat kan nadelig zijn bij direct zonlicht.

Dit budgetvriendelijke toestel is voorzien van alle snufjes die je verwacht op een moderne smartphone. De ingebouwde processor beschikt over een kloksnelheid van 528 MHz. Daarnaast is het toestel voorzien van een rom-geheugen van 512 MB en een ram-geheugen van 384 MB. Via µSD-geheugenkaartjes kan je het toestel voorzien van maximaal 32 GB extra capaciteit. Het 3,2-inch AMOLED capacitieve touchscreen staat garant voor een goede beeldkwaliteit. Alleen is de resolutie wat aan de lage kant (240 x 320 QVGA).

Sociale netwerken
Tijdens het instellen van de telefoon met de configuratiewizard krijg je de kans om je sociale netwerken als Facebook, Flickr en Twitter in te stellen. HTC zorgt ervoor dat de Wildfire dankzij Friend Stream automatisch wordt geüpdatet. Caller ID kreeg ook een opfrisbeurt. Deze handige feature laat ons sedert jaar en dag zien wie ons belt. Naast de naam en telefoonnummer krijg je hier ook interessante andere 'weetjes' te zien zoals de Facebookstatus en de verjaardag van de persoon in kwestie. Widgets voor Twitter en Friend Stream zijn ook eenvoudig in te stellen op het bureaublad. Natuurlijk mocht YouTube niet ontbreken op deze smartphone. Via een snelkoppeling wordt YouTube geopend in een speciaal browservenster.

Conclusie
De HTC Wildfire is met zijn adviesprijs van 259 euro de ideale opstap naar een smartphone. Deze op Android 2.1 gebaseerde smartphone functioneert erg vlot en intuïtief. Met de nadruk op sociale netwerken richt HTC zijn pijlen voor het eerst naar een jeugdiger publiek. De camera en het scherm zijn van redelijke kwaliteit, maar ook niet meer dan dat. Maar eigenlijk mag je niet klagen als je al dat lekkers krijgt aan de scherpe prijs van 259 euro.

Nick Kinschots
Bron: www.diskidee.be

We testten de HTC Wildfire. Met de integratie van sociale netwerken en daarbovenop de klantvriendelijke prijs heeft deze smartphone veel potentieel bij de jeugd. Het Taiwanese High Tech Computer, kortweg HTC, richt zich steeds meer op de (jeugdige) consument. Het bedrijf verliest hiermee niet zijn eigenheid, want synchronisatie met Microsoft Outlook en Exchange blijft een belangrijke pijler voor HTC. Ook met de lager geprijsde smartphones als de Wildfire blijft synchronisatie mogelijk. Design De HTC Wilfire heeft veel weg van de HTC Desire. Het toestel is uitgevoerd in een soort mat brons en donkergrijs. Het scherm kreeg een glanzende zwarte kader. Overigens heeft het scherm veel weg van een spiegel en dat kan nadelig zijn bij direct zonlicht. Dit budgetvriendelijke toestel is voorzien van alle snufjes die je verwacht op een moderne smartphone. De ingebouwde processor beschikt over een kloksnelheid van 528 MHz. Daarnaast is het toestel voorzien van een rom-geheugen van 512 MB en een ram-geheugen van 384 MB. Via µSD-geheugenkaartjes kan je het toestel voorzien van maximaal 32 GB extra capaciteit. Het 3,2-inch AMOLED capacitieve touchscreen staat garant voor een goede beeldkwaliteit. Alleen is de resolutie wat aan de lage kant (240 x 320 QVGA). Sociale netwerken Tijdens het instellen van de telefoon met de configuratiewizard krijg je de kans om je sociale netwerken als Facebook, Flickr en Twitter in te stellen. HTC zorgt ervoor dat de Wildfire dankzij Friend Stream automatisch wordt geüpdatet. Caller ID kreeg ook een opfrisbeurt. Deze handige feature laat ons sedert jaar en dag zien wie ons belt. Naast de naam en telefoonnummer krijg je hier ook interessante andere 'weetjes' te zien zoals de Facebookstatus en de verjaardag van de persoon in kwestie. Widgets voor Twitter en Friend Stream zijn ook eenvoudig in te stellen op het bureaublad. Natuurlijk mocht YouTube niet ontbreken op deze smartphone. Via een snelkoppeling wordt YouTube geopend in een speciaal browservenster. Conclusie De HTC Wildfire is met zijn adviesprijs van 259 euro de ideale opstap naar een smartphone. Deze op Android 2.1 gebaseerde smartphone functioneert erg vlot en intuïtief. Met de nadruk op sociale netwerken richt HTC zijn pijlen voor het eerst naar een jeugdiger publiek. De camera en het scherm zijn van redelijke kwaliteit, maar ook niet meer dan dat. Maar eigenlijk mag je niet klagen als je al dat lekkers krijgt aan de scherpe prijs van 259 euro. Nick KinschotsBron: www.diskidee.be