Google Chrome is inmiddels een erg populaire browser geworden. Onlangs heeft versie 12 het Bèta stadium verlaten en is de meest recente definitieve versie geworden. Een korte test.

Van een aantal nieuwigheden ga je als gebruiker weinig merken. Ze hebben voornamelijk te maken met veiligheid en privacy. Zo is er een nog verder uitgebreide beveiliging bij het downloaden van bestanden die nu systematisch gescreend worden op bekende malware. De waarschuwing voor "verdachte" websites die je al van vroeger kende in Google Chrome blijft uiteraard behouden.

Ook aan de privacy werd verder gesleuteld. Het wissen van cookies is zeker niet nieuw en kan je in zowat elke browser, maar je kunt nu ook in Chrome 12 de vervelende kleine bestandjes wissen die bijvoorbeeld jouw Flash Player her en der achterlaat. Je krijgt de keuze uit alles ineens wissen of de lijst bekijken en zelf selecteren.

Snelheid

Is de nieuwe versie ook sneller? Als je de persberichten leest, natuurlijk wel: verbeterde hardware-versnelling voor 3D-animatie in CSS (Cascading Style Sheets) en "improved graphics performance" waar je ook al niet veel wijzer van wordt. Onze testbank moet daar duidelijkheid over brengen.

Groot was onze verbazing: gemeten met benchmark V8 en Benchmark Sunspider is Google Chrome 12 inderdaad een heel klein beetje sneller, al is het verschil bijna verwaarloosbaar klein. Maar Benchmark PeaceKeeper schetst een totaal ander beeld: Chrome 12 haalt slechts een score van 5.535, waar zijn voorganger nog 11.417 haalde, dat is amper de helft!

Podium

We hebben de test herhaald op andere computers en kregen steeds hetzelfde beeld. Een verklaring hebben we er niet voor, tenzij dan dat het nog eens aantoont dat je met cijfers alles kunt bewijzen. Hiermee verliest Google Chrome volgens deze Benchmark wel zijn eerste plaats en eindigt het op de derde plaats tussen Internet Explorer 9.0.8 (6.191) en Firefox 4.0 (5.201).

Als gebruiker van Google Chrome hoef je normaal gezien niets te doen: als je de standaardinstellingen niet hebt gewijzigd zal de browser zichzelf updaten naar de nieuwste versie. Google Chrome 12 kan je hier gratis downloaden.

Bron: www.diskidee.be

Google Chrome is inmiddels een erg populaire browser geworden. Onlangs heeft versie 12 het Bèta stadium verlaten en is de meest recente definitieve versie geworden. Een korte test. Van een aantal nieuwigheden ga je als gebruiker weinig merken. Ze hebben voornamelijk te maken met veiligheid en privacy. Zo is er een nog verder uitgebreide beveiliging bij het downloaden van bestanden die nu systematisch gescreend worden op bekende malware. De waarschuwing voor "verdachte" websites die je al van vroeger kende in Google Chrome blijft uiteraard behouden. Ook aan de privacy werd verder gesleuteld. Het wissen van cookies is zeker niet nieuw en kan je in zowat elke browser, maar je kunt nu ook in Chrome 12 de vervelende kleine bestandjes wissen die bijvoorbeeld jouw Flash Player her en der achterlaat. Je krijgt de keuze uit alles ineens wissen of de lijst bekijken en zelf selecteren.SnelheidIs de nieuwe versie ook sneller? Als je de persberichten leest, natuurlijk wel: verbeterde hardware-versnelling voor 3D-animatie in CSS (Cascading Style Sheets) en "improved graphics performance" waar je ook al niet veel wijzer van wordt. Onze testbank moet daar duidelijkheid over brengen. Groot was onze verbazing: gemeten met benchmark V8 en Benchmark Sunspider is Google Chrome 12 inderdaad een heel klein beetje sneller, al is het verschil bijna verwaarloosbaar klein. Maar Benchmark PeaceKeeper schetst een totaal ander beeld: Chrome 12 haalt slechts een score van 5.535, waar zijn voorganger nog 11.417 haalde, dat is amper de helft! PodiumWe hebben de test herhaald op andere computers en kregen steeds hetzelfde beeld. Een verklaring hebben we er niet voor, tenzij dan dat het nog eens aantoont dat je met cijfers alles kunt bewijzen. Hiermee verliest Google Chrome volgens deze Benchmark wel zijn eerste plaats en eindigt het op de derde plaats tussen Internet Explorer 9.0.8 (6.191) en Firefox 4.0 (5.201). Als gebruiker van Google Chrome hoef je normaal gezien niets te doen: als je de standaardinstellingen niet hebt gewijzigd zal de browser zichzelf updaten naar de nieuwste versie. Google Chrome 12 kan je hier gratis downloaden. Bron: www.diskidee.be