De lucht in met Parrots quadricopter

Parrots AR.Drone quadricopter kreeg een update. Hij beschikt nu over een 720p HD-camera en de mogelijkheid om video op te nemen op een USB-stick. We maakten er een resem vluchten mee om het toestel uit te testen.

Parrots AR.Drone quadricopter kreeg een update. Hij beschikt nu over een 720p HD-camera en de mogelijkheid om video op te nemen op een USB-stick. We maakten er een resem vluchten mee om het toestel uit te testen.


Eerder al testten we de Griffin HELO TC die slechts 50 euro kost. De Parrot AR.Drone 2.0 is een technologisch hoogstandje dat 299 euro kost. De quadricopter is geen kinderspeelgoed, maar is bedoeld voor echte gadgetliefhebbers. Hou er wel rekening mee dat de initiële aankoop wellicht niet de enige kost zal zijn. Wanneer het toestel verkeerd neerkomt, kan immers fysieke schade optreden. Nieuwe onderdelen zijn behoorlijk duur. Een AR.Drone 2.0 motor kost bijvoorbeeld 39,99 euro.


Technisch

De AR.Drone 2.0 is uitgerust met krachtige hardware zoals een 1 GHz 32-bit ARM Cortex A8 processor met 800 MHz video DSP. Voor de bediening zet deze quadricopter zijn eigen wifi-netwerk (b/g/n) op en hij werd uitgerust met een USB 2.0-poort waarop je een USB-stick kan aansluiten.


De camera op de voorzijde kan 720p 30 fps HD-video opnemen. De verticale camera op de onderzijde kan 60 fps SD-video opnemen. Alles wordt weggeschreven in de MP4 (H.264) bestandsindeling op de USB-stick die je (uiteraard) nog apart moet aanschaffen. Uiteraard kan je de beelden ook live bekijken zoals bij het voorgaande model en opslaan op je smartphone. Bovendien kan de AR.Drone 2.0 ook foto’s in JPEG-formaat schieten.


Vlucht

De AR.Drone 2.0 laat zich bedienen met je duimen via het aanraakscherm van je smartphone of tablet waarop je de gratis AR.FreeFlight 2.0 app dient te installeren. De bediening reageert uitermate accuraat op je commando’s en stuurt de Drone meteen in de gewenste richting.


Het vraagt wel enige gewenning en daarom hou je best de standaardinstellingen intact die bedoeld zijn voor beginnende gebruikers. Voor beginners werden de snelheden beperkt en werd door de fabrikant een hoogtelimiet van drie meter opgelegd. Dat is heel verstandig, want als het toestel van op grote hoogte neerstort, is de kans op valschade erg groot.


De Parrot AR.Drone 2.0 laat zich veel vlotter bedienen en is veel stabieler dan de eerder besproken Griffin HELO TC. Dat is uiteraard te wijten aan de horde sensoren die Parrot inbouwde in de AR.Drone 2.0. Via knopjes in de rechterbovenhoek van de app kan je video opnemen en foto’s maken van de omgeving. De 1000 mAh Lithium-ion polymeer batterij staat garant voor ongeveer twaalf minuutjes vliegplezier.


Conclusie

De Parrot AR.Drone 2.0 laat zich erg vlot bedienen en is uiterst stabiel. Deze quadricopter kan tegen een stootje en mocht er iets stuk gaan, kan je het zelf herstellen met behulp van online verkrijgbare onderdelen en instructies. De videobeelden en foto’s kan je opslaan op je smartphone of op een USB-stick en zijn van behoorlijke kwaliteit. De AR.Drone 2.0 is gewoon een leuk tijdverdrijf, maar hou rekening met de weersomstandigheden om zo langer te kunnen genieten van dit, toch wel, dure gadget (299 euro).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content